Amennyiben az esti dán-francia rangadón az olimpiai bajnok nem szerez pontot, az izlandi-válogatott játszhat a spanyolokkal az elődöntőben.

A visszatérő Aron Pálmarsson góljaival indult a mérkőzés, de öt perc után az izlandi klasszis elvonult az öltözőbe, a hírek szerint lábsérülése? miatt. A montenegróiak első góljára hét percet kellett várni. Rendkívül összeszedetten játszót Gudmundur Gudmundsson csapata. Azon már meg se lepődünk hogy Viktor Hallgrímson ezúttal is extrát nyújtott (50%) az első félidőben, a túloldalon Nebojsa Simics ezúttal nem tudott önkívületi állapotba kerülni.

Montenegrót dicséret illeti, kilencgólos hátrányból kezdte a második félidőt, de a szenzációsan játszó Milos Vujovics vezérletével sikerült felzárkózniuk hat gólra. Az egykori tatabányai játékos egymás után ötször is beköszönt, több ízben látványos találattal. Igen ám, de az ellenfélnél volt egy Omar Ingi Magnusson, aki ma is zseniálisan játszott. Tizenegy góljával át is vette a vezetést a góllövőlistán.

Vujovics és Magnusson párharca döntetlennel zárult, a mérkőzést viszont a szigetlakók megnyerték, és pénteken még biztos pályára lépnek Budapesten.

Montenegró–Izland 24–34 (8–17)
Ld: M. Vujovics 11, ill. Omar Ingi Magnússon 11

fotó: eurohandball.com

Megosztás