A dán szakember erről az M4 Sportnak beszélt.

Továbbra sem csillapodnak a kedélyek a magyar kézilabda háza táján, a szövetség legutóbbi, a bajnokságok sorsáról szóló döntése, illetve később a döntéshozók nyilatkozata igencsak nagy port kavart. Ez alkalommal Kim Rasmussen, a nemrég leváltott magyar kapitány kavarta fel az állóvizet, elmondta ugyanis, hogy jogi úton kíván szembeszállni a honi szövetséggel. (Tavaly novemberben a szövetség titokban hosszabbította meg Rasmussen szerződését, a VB-csoportkör utolsó meccsén történt incidens, illetőleg a vereség miatt azonban mégis elköszöntek a szakembertől, akinek ekkor egy négyéves kontraktus volt a kezében. )Az M4 Sportnak a következőket nyilatkozta a dán edző:

Úgy döntöttem, hogy küzdjünk meg az igazságunkért a bíróságon. Nem akartam, de nincs más választásom. Megpróbálják megtalálni a kibúvót a szerződésből, de jó kezekben vagyok, Magyarország egyik legjobb ügyvédje fog képviselni.Nagyobb támogatást igényeltem volna a magyar szövetség részéről, főleg jogi oldalról. Mert ha egy kicsit jobban belenéztek volna, jogilag megkérdőjelezhető az, amit a Nemzetközi Kézilabda Szövetség és Hasszan Musztafa tett velem. Nem tehették volna meg ezt. Az ellenem tett lépések nem szerepelnek az IHF jogi szabálykönyvében. Talán ha nagyobb támogatást kapok a magyaroktól, akkor mindez nem történt volna meg. Ezt az egész drámát meg lehetett volna állítani, mielőtt az ügy kirobbant volna. Sajnálom a történteket. Elvittem a balhét, megbűnhődtem, minden idők legnagyobb pénzbírságát fizettem ki. Legalább bekerültem a rekordok könyvébe”

Az MKSZ részéről Pálinger Katalin kommentálta az eseményeket:

Nagyon meglepett, hogy még mindig ennyire negatívak az érzései Kimnek, de nyilván elfogadom. Furcsállom, hogy azt mondja, nem kapott elég bizalmat és türelmesebbnek kellett volna lennünk. Azt gondolom, hogy abban a helyzetben, ami – leginkább az ő hibájából, ezt ő is elismerte – előállt, nem volt más választásunk, lépéskényszerbe kerültünk, hiszen a négyéves ciklus legfontosabb tornája előtt álltunk, akkor még nem tudtuk, hogy jön a koronavírus-helyzet, a női válogatottnak úgy kellett készülnie, hogy márciusban olimpiai selejtezőt játszik. Az, hogy jogilag támadható az IHF döntése, nyilván vethet fel kérdéseket, de mégiscsak a nemzetközi kézilabdázás legmagasabb szervezetének a végrehajtó bizottsága, azaz a legfőbb döntő szerve hozta ezt a határozatot, ez önmagában elég hangsúlyos, úgyhogy szerintem nem volt más választásunk. Próbáltuk a kompromisszumos megoldást megtalálni, ez nem sikerült, sőt, egyáltalán nem is tudtunk jóformán leülni beszélni Kimmel a részletekről, ő egyből ügyvédekkel szeretett volna tárgyalni. Remélem, hogy mihamarabb megoldódik ez a helyzet, de most van elég bajunk, és ez természetesen eltörpül azok mellett, amilyen nehézségekkel most szembe kell néznünk.”

A dán szakember emellett elmondta, hogy hamarosan egy klubcsapatnál vállal majd munkát.

Forrás: M4 Sport

Kép:AFP

1487 megtekintés.

Megosztás