Kajdon Blanka 2023 nyarán a Siófok együtteséből a norvég Molde csapatába igazolt.

A kemény munkában hiszek, ez mindig is így volt, de persze ezzel nem vagyok egyedül.  Szeretnék gyorsabb, erősebb lenni, illetve szeretnék jobb döntéseket hozni, bár mint tudjuk, mindenki a legjobb akar lenni. Tanulni, dolgozni, tapasztalatot szerezni és jól teljesíteni s mindenekelőtt fejlődni szeretnék Norvégiában. Eredetileg Dániába vagy Franciaországba szerettem volna igazolni, aztán megtudtam, hogy a Molde HK Elite érdeklődik irántam, és nem sokkal később beszéltem az edzővel, Tor Odvar Moennel. Ezután semmi kétségem nem maradt a jövőmet illetően.

Tor Odvar Moen 2018 és 2020 között a Siófok csapatának az trénere volt.

Őt tartom az egyik legjobb edzőnek. Már most sokat tanultam tőle, és azt gondolom, hogy az ő segítségével sokoldalú játékos leszek, aki támadásban és védekezésben is jól teljesít. Ismeri a magyar kultúrát és munkamorált. Vittem neki Erős Pistát, amikor először Moldéba utaztam, olyan boldognak tűnt, mintha győztünk volna.

A Molde eddig négy bajnoki- és egy kupameccset játszott, az első négy találkozót megnyerték, viszont vasárnap vereséget szenvedtek a Fana ellen a bajnokságban. Kajdon az első négy meccsen öt gólt szerzett.

Kajdon Blanka és csapata szombat este idegenben kezdi meg az idei nemzetközi szereplését.

Új fejezet kezdődött az életemben, tetszik az erre az évadra kitűzött cél. A nemzeti bajnokság első négy helyének valamelyikén szeretnék végezni és a nemzetközi kupa is fontos számunkra. Az út az Európa-Liga csoportkörbe nem könnyű. Először a Dijon csapata ellen játszunk, ha továbbjutunk, akkor egy másik francia csapat vár ránk, a nagyon tapasztalt Neptunes de Nantes. Mindkét párharc kemény csatának ígérkezik, de hiszünk a csapat és Tor erejében. A selejtező során a kihívásokat lépésről lépésre kell megoldani.

Kajdon tavaly a Siófok csapatában szinte csak  támadott, védekezésben legfeljebb szélen szerepelt, de célja, hogy ez minél hamarabb megváltozzon.

Mindkét oldalon a legjobbat kell hoznom. Védekezésben is olyan jó akarok lenni, mint támadásban. Azért vagyok itt, hogy fejlődjek, gyorsabb és hatékonyabb legyek. A célom, hogy megértsem a skandináv kézilabda mentalitását és felhasználjam a megszerzett tudást. Azt várom, hogy átlagban legalább 30 gólt szerezzünk a meccseken. Az egész csapat a csapatmunkában hisz, ez segíthet a magasabb célok elérésében. A Molde taktikája teljesen más, mint bármelyik korábbi csapatomé. Ez inspirál engem, vagyis az, hogy mindent megtanuljak a kézilabdáról, minden kihívásra készen álljak.

A fiatal játékos eddigi élményeiről és helyzetéről is ejtett pár szót.

A belvárostól öt percre lakom, de látom a norvég tengert a nappali ablakából. Gyalog tíz perc alatt odaérek a csarnokba. Elkezdtem tanulni a nyelvet. Az egyik új tapasztalatom nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna. A meccs előtt megkérdeztem, hogy kell azt mondani, hogy ‘jó meccset kívánok’. A kiejtésem biztosan nem volt jó, mivel az ellenfél teljesen váratlanul reagált. Ha bejutunk a csoportkörbe és magyar csapat ellen játszunk, akkor biztosan megtanítom a csapattársaimnak, hogyan kell ezt a rövid mondatot helyesen mondani magyarul.

Forrás: https://ehfel.eurohandball.com/women/2023-24/news/en/blanka-kajdon-i-am-here-to-evolve/?fbclid=IwAR2zkRULw0rW3Hfd6_9Zc–YkB339rZ-dBlmHqIoWi48AMGXlb8rNMLoVB0

Fotók: https://handballjentan.no/2023/08/17/rome-pa-plass-troppen-er-komplett/?fbclid=IwAR0oyvow_j6GQlB5GASZWVMYqwDAFl4JS-UmWdrw7F2V0WiJdrXluTTfmgk

4799 megtekintés.

Megosztás