Az első félidőben tíz, a másodikban kilenc góllal bizonyult jobbnak a magyar együttes, így 39-20-as győzelmet aratott.

A győztesen megvívott Paraguay elleni összecsapást követően, Kamerun várt a magyar női kézilabda-válogatottra, ahol a két kimaradó ezen az estén Márton Gréta és Győri-Lukács Viktória volt. Golovin Vlagyimir elmondta, csupán elővigyázatosság miatt nincsenek meccs keretben az említett játékosok, akik a csütörtöki mérkőzésen szenvedtek kisebb sérülést.

Kapkodás és eladott labdák jellemezték az első perceket, majd az első szerzett találat után sikerült megnyugodni és rendezni sorait a magyar válogatottnak. Az 5. percben 3-1-re, a tizedikben pedig 6-1-re vezetett a válogatott. Ez idő alatt Klujber Katrin volt a legaktívabb. Hátul védekezésben, valamint a kapuban is jó teljesítményt nyújtott a magyar csapat, Szemerey Zsófi többször is ziccer helyzetben védett a kameruni támadók lövéseinél. A játékrész feléhez közeledve az ellenfél megpróbálkozott egy nyitott védekezési formával, azonban erre jól reagáltak Debreczeni-Klivinyi Kingáék, így hamar elvetették ezt az ötletet az afrikaiak.
A 21. percben már tízgólos volt a különbség 14-4-es állásnál, ekkor Szöllősi-Schatzl Nadine volt eredményes, amikor gyönyörűen pörgetett el a kapus mellett, pillanatokkal később érkezett is a cseréje; a ma kimaradó Márton Gréta hiányában Debreczeni-Klivinyi kényszerült balszélső pozícióba. A hajrára pedig egy teljesen új csapat volt a pályán, egyedül Töpfner Alexandra tért vissza a mezőnybe Füzi-Tóvizi Petra helyére. A dudaszóra pedig 18-8-as eredmény alakult ki.

A folytatásban ismét dadogott a labda, de ahogy az első félidőben, úgy a másodikban is percekkel később már nyugodtabb és koncentráltabb játékot láthattunk a válogatottól. Több labda is lejutott a szélekre, amiket jó százalékkal értékesített Szöllősi-Schatzl és Töpfner, valamint Klujber Katrin keze is sült.
Negatívumként említhető, hogy eladott, vagy elszórt labdákat követően a visszazárás nem a legösszeszedettebb volt, ennek következtében könnyű gólokat szerezhettek a kameruni játékosok. A szövetségi kapitány hiányzó szélsői miatt kénytelen volt alkalmazni a két beállós játékot, valamint jobban forgatni csapatát, de támadásban és akartban változatlan volt a lendület.

A hajrára Bukovszky Anna is szerepet kapott, valamint több fontos védést is bemutatott. Klujber Katrin hét gólt és nyolc gólpasszt jegyzett, amivel joggal érdemelte ki a mérkőzés legjobbja díjat.

Végeredmény:
Magyarország – Kamerun : 39-20 (18-8)

fotó: ihf.info

8160 megtekintés.

Megosztás