Az Odense szinte végig uralta a találkozót

A DVSC nehéz és fontos bajnoki meccset játszott hét közben, bár úgy tűnt, Szilágyi Zoltánék óriási bravúrt érnek el, s akár mindkét pontot elhozzák az Audi Arénából, végül pont nélkül maradtak, s ezzel egyébként a jövő heti Ferencváros elleni mérkőzés is kritikus lesz számukra a dobogó elérése szempontjából. Na de itt volt ez a BL-találkozó az Odense ellen, ami nem indult jól. Nagyon nem. Szilágyi Zoltánnak az ötödik perc végén időt kellett kérnie, nem sokkal később pedig újra a gombhoz kellett nyúlnia a hajdúságiak trénerének. „Úgy látszik, én jobban fel vagyok pörögve, mint a csapat” – mondta  a meccset remekül szakkomentáló Köstner Vilmos ekkor.

Azonban megint beigazolódott, hogy a mai kézilabdában akár egy komolyabb vezetés után kell leírni egy csapatot, a Loki ugyanis elkezdett jobban játszani. Nem történt semmi különös, egyszerűen visszatért az agresszivitás a debreceni falba, támadásban pedig kevesebb hibát követtek el a hajdúsági együttes játékosai. Kácsor Gréta és Jovana Jovovics átlövései remekül jöttek, érkeztek pontos befejezések szélről, és hirtelen meccsben volt a gárda, a félidőben csak hárommal vezettek a dánok.

A második játékrész elején megint koncentráltabban játszott Ole Gustav Gjekstad együttese, Hámori Konszuélának sajnos szinte minden megmozdulása sikertelen volt, az első félidőben gyengén teljesítő Dione Housheer sokat házátett a dánok támadójátékhoz, lendületesebb lett a labdajáratás, jött is az utolsó Szilágyi-időkérés. Hamar ismét az Odense szája íze szerint alakultak a dolgok. 19-29-nél az eddigi legnagyobb különbség volt a két csapat között, egyértelmű volt, hogy innen már nincs visszaút a Lokinak, sőt a különbség tovább is nőtt a hátralévő percekben.  Vámos Petra és Konszuéla is sokkal gyengébben játszott, mint az eddigi BL-meccseken, viszont Kácsor Gréta játékát és hozzállását abszolút kell dicsérni ezen a meccsen.

DVSC-Schaeffler-Odense:  22-35 (12-15)

Ld:  Kácsor (9) ill. Höjlund (7)

Kiemelt kép: Vehir

3294 megtekintés.

Megosztás