A háromszoros címvédő Vipers Kristiansand kapusával Katrine Lundével készített interjút az EHF oldala, ahol többek között a következő FTC elleni mérkőzésről, valamint a maguk mögött hagyott nehéz időszakról beszélt a norvég hálóőr.

Nem indult rózsásan a szezon a Vipers számára, hiszen a pályán láthatott hullámzás az arénán kívül és része volt a csapatnak, hiszen a klub anyagi problémákkal küzdött.

„Örülünk, hogy a Bajnokok Ligájában játszhatunk, még akkor is, ha a teljesítményünk gyengébb, mint az előző években. Karácsony után úgy érzem most találtuk meg a formánkat, sok a kemény ellenfél, nagy kihívás ilyen mérkőzéseket játszani. Sokkal stabilabbak vagyunk az utóbbi hetekben, valamint a hiányzóink és visszatértek a csapathoz. Új edzőnk van, valamint néhány új játékos is érkezett az együtteshez, ez az előző évekhez képest újdonság, de a célok nem változtak” – vélekedett Lunde.

A norvégok hétvégén az Érd Arénába látogatnak, ahol a Ferencváros látja vendégül Hlavaty Tamas alakulatát. A Vipers jelenleg 13 megszerzett ponttal a csoport negyedik helyén áll, míg az FTC a hatodik pozíciót foglalja el, tíz egységgel.

„Reális az elfoglalt helyezésünk. Azért harcolunk, hogy minden összecsapást megnyerjünk, ami az utóbbi hetekben sikerült is. Most pedig az előttünk álló feladatra koncentrálunk, aztán meglátjuk, hogy ez hányadik helyre is lesz elég a csoportban. A Ferencváros rengeteg jó játékosból áll, nem elég csak egyiküket semlegesíteni. A két csapat között mindig kemény mérkőzések szoktak zajlani, védekezésben keménynek kell lennünk, míg elől fel kell gyorsítani a támadó játékunk.”

Az elmúlt hónapokban a pályán kívül is harcot kellett vívnia a klub vezetőségének és a játékosoknak egyaránt.

„Nehéz helyzet volt, amikor nem tudtad lesz-e csapatod a következő hónapban. Ebben mindenki érintett volt sajnos, de most talán már látjuk a fényt az alagút végén, köszönhetően a helyi közösségnek, akik sokat segítettek nekünk. Ez lökést adott számunka, ami látható volt az Esbjerg elleni mérkőzésen is. Remek, hogy a csapat egyben maradt, a közös edzések és mérkőzésre való utazások pedig még jobban építették a köteléket. Újra visszatért a jókedv az együtteshez, ami reméljük a pályán is meglátszik majd.”

forrás: ehfcl.eurohandball.com
fotó: Terje Refsnes, Vipers Kristiansand

Megosztás