Site icon Handballexpert

Kétgólos ferencvárosi győzelem a Siófok otthonában

Rengeteg hibát hozott a Ferencváros vendégjátéka Siófokon, ami mindössze kétgólos sikert eredményezett a zöld-fehérek javára.

Előző években e párosítás kapcsán rendre kiélezett és feszült hangulatú rangadókról beszélhettünk, azonban ez már tavaly sem volt elmondható az összecsapásról, idénre pedig még jobban szétnyílt a két csapat között az a bizonyos olló. Elég, ha csak a táblázaton elfoglalt helyezésekre, vagy az előző mérkőzések eredményeire tekintünk. Ez jól látszott az találkozó érdeklődésén is a szurkolók részéről, hiszen két éve egy tűt sem lehetett leejteni a Kiss Szilárd Sportcsarnokban, addigra mára üres székek tátongtak a lelátó némely részein. A hangulat is inkább hajazott egy zártkapus mérkőzésre, mint sem egy NB1-es összecsapásra.

Azonban a Siófok határozott védekezéssel kezdte az összecsapást, majd két és fél perc után Wald Kíra góljával az első találatot is ők szerezték, aztán azonban a Fradi magához vette a kezdeményezést és Kovács Anett, valamint Hársfalvi Júlia góljaival hamar háromra növelte az előnyét (3-6).
Janurik Kinga már a Buducsnoszt ellen is remekelt a Bajnokok Ligájában, ezt a formáját pedig tovább folytatta – igaz sokszor nagyon kiszolgáltatott helyzetből tüzelhettek a hazai játékosok.

Egyedül Malin Holta volt az, aki egymaga a hátára vette a narancs-feketéket és távolról is eredményes tudott lenni, ennek szólt Elek Gábor időkérése szűk negyedóra játék után, hiszen a ferencvárosi védők hagyták a norvég játékost szabadon lőni, aminek rendre gól lett a vége.

Annak ellenére, hogy Janurik jól védett, valamint a siófoki játékosok védekezésben cseppet sem remekeltek, 15 perc elteltével 6-9-es állás volt látható az eredmény kijelzőn. Ennek oka az volt, hogy a Fradi a ziccereit rendre kihagyta, vagy a támadásszövésbe csúszott hiba és elszórták a labdát.

A játékrész második felében már Debreczeni-Klivinyi Kinga is pályára lépett, sőt a hajrában egy gyönyörű gólt is lőtt egy egyéni villanás után. Ekkortájt Csapó Kincső is remekelt a kapuban, hiszen sorra védte a Kovács Anett lövéseit, ennek következtében csupán négygólos előnnyel vonulhatott félidőre a bajnoki címvédő (13-17).

A fordulást követően a Ferencváros továbbra is dekoncentráltnak tűnt, hiszen sok labdát adott el, valamint védekezésben is sorra csúsztak be hibák a fővárosiaktól, de a hazaiak ennek ellenére sem tudták csökkenteni hátrányukat.

Negyvenkét perc elteltével Danyi Gábor magához hívta az övéit, hiszen a mérkőzésen legnagyobb különbség alakult ki a két csapat között 18-24-es állásnál. Ezekben a percekben leginkább Klujber Katrin volt aktív; előbb egy bombagólt ragasztott a jobb felsőbe, majd két ügyes labdaszerzés után volt eredményes.

Az utolsó negyedórára Ballai Anna, valamint Emily Bölk érkezett a zöld-fehérekhez a pályára, míg a túloldalt Lakatos Rita volt aktívabb támadásban, Holta hiányában ő harcolt ki hétméterest, majd szerzett két betörés gólt.

A találkozó hajrájára a Siófok nyolcgólos hátrányából ötöt ledolgozott, ami után Elek Gábor időt is kért, majd a játékukat „ó borzalom” szóval illette, ami teljesen igaz volt a részéről, hiszen passzívan, nem célratörően kézilabdázott az FTC. Az időkérést követően Tóth Nikolett is játékra jelentkezett, aki bő két és fél hónap után léphetett újra pályára. A Siófok is cserélt, a kapuban Herczeg Lili kapott lehetőséget.

A végeredményt a pont becserélt Herczeg Lili állította be, az utolsó pillanatokban egy üres kapus góllal iratkozott fel a gólszerzők listájára (31-33).

Debreczeni-Klivinyi Kinga játéka üde színfolt volt, főleg a második félidőben, de Tóth Nikolett visszatérése, vagy Márton Gréta és Angela Malestein egész mérkőzéses pihentetése is sokat hozhat még a Ferencváros konyhájára.

Malin Holta lett az összecsapás legeredményesebb játékosa tíz találattal, de Kovács Anett is kilencszer vette be az ellenfél kapuját.

 

Megosztás
Exit mobile version