Site icon Handballexpert

Két győzelem, egy vereség a vasárnapi mérleg a női Európa-ligában

A Siófok hazai pályán, a Debrecen idegenben aratott győzelmet, míg a Vác együttese itthon szenvedett vereséget a német Thüringer ellen.

Még a csütörtöki Mosonmagyaróvár elleni győzelemből fel sem ocsúdhattak a siófoki játékosok, máris új ellenfél várt a Balaton-partiakra. Uros Bregar alakulata az első körben sima vereséget szenvedett a Besancon otthonában, ami nem sok bizakodásra adott okot, hiszen a játékképe mellett, a tüzet sem lehetett felfedezni a játékosokban. Ma azonban a német Dortmund csapata ellen keményen küzdöttek Debreczeni-Klivinyi Kingáék, s bár a mérkőzést teljes egészében uralta az SKC, azonban az összecsapás végéig lehetett izgulni a magyar csapatért. A sárga mezes ellenfél az utolsó szalmaszálba is kapaszkodott, azonban ez sem volt elég a pontszerzéshez, végül 27-24-es siófoki győzelmet ünnepelhetett a közönség, amivel megszerezte első pontjait a csapat. Tamara Mavsar tíz találatig jutott, míg a már említett Debreczeni-Klivinyi nagyon hasznosan játszott, négy gólja mellett rengeteg szép passzt osztott ki, valamint gyönyörűen hozta helyzetbe társait.

Tovább menetel a Debrecen együttese is, akik elképesztő évzárást, valamint évkezdetet tudhatnak maguk mögött. Szilveszter előtt az ETO ellen csupán egy góllal maradtak alul Szilágyi Zoltánék, majd hazai pályán a Nyk ellen zsebelték be a győzelmet az EL-ben, szerdán pedig már a Népligetből raboltak pontot a hajdúságiak. Ma a Podravka Vegeta otthonában léptek pályára, ahol az egész találkozót uralták és kérdés sem férhetett hozzá, hogy ezt a győzelmet csupán a magyar együttes húzhatja be, ami össze is jött, hiszen 26-20-as sikert könyvelhettek el a piros mezesek. Töpfner Alexandra továbbra is rettentő magabiztossággal értékesítette a büntetőket, öt próbálkozásából mind célba ért, ezek mellé pedig két mezőny gólt is szerzett, amivel a mérkőzés legeredményesebb játékosa lett.

Sajnos a váciak nem a legszebben mutatkoztak be a második számú nemzetközi kupasorozatban; az első fordulóban csúnya vereséget szenvedtek a Ramnicu Valcea otthonában. Ma sem volt könnyebb dolga Herbert Gáboréknak, hiszen a német Thüringer érkezett a Dunakanyarba és a várakozásoknak megfelelően az egész találkozón végig vezetve vitte haza a két pontot. Pozitívumként mindenképp meg kell említeni, hogy nem omlott össze a csapat és az utolsó percig mentek előre a lányok. Marincsák Nikolett és Kuczora Csenge egyaránt 8-8 találatig jutott, örömteli, hogy a fiatal Kurucz Aida négyszer is beköszönt, aki bátran és lendületesen játszott. Bukovszky Anna 39%-os védési hatékonysággal fejezte be a mérkőzést, ami nagyban hozzájárult, hogy nem szaladt ismét egy nagyobb pofonba a Vác, végül 28-34-es eredmény született.

fotó: Nász Nikolett

 

Megosztás
Exit mobile version