Semmi sem dőlt el a BL-döntő visszavágóján, a Barcelona és a Montpellier nagy előnyre tett szert.

Kielce – Magdeburg 27-26 (14-13)

A tavalyi Bajnokok Ligája döntőjének két résztvevője már a negyeddöntőben találkozik egymással, így egyikük idén már Kölnig sem jut el. Az első mérkőzést sokkal jobban kezdte a hazai csapat, azonban a tizedik percben, 4-1-nél fordulóponthoz érkezhetett volna a meccsen. Az egyébként addig hármasban védekező balszélső, Dylan Nahi kapott piros lapot Kristjansson lecsapásáért. A félidő végére visszajött döntetlenre a címvédő, de a szünetre egy gólos Kielce-vezetéssel vonultak a csapatok. A második félidőben szinte végig egy-egy gól volt a hazaiak előnye. A meccsen mindössze egyszer vezetett a Magdeburg, 22-23-nál. A végén az észak-macedón bírópáros megadta a lehetőséget a németeknek az egyenlítésre, hiszen több, mint egy percük volt támadni, de nem jártak sikerrel, 27-26-ra nyert a Kielce. A meccset beárnyékolta Michal Olejniczak sérülése, akinek a friss hírek szerint nem szakadt el egyik szalag sem a térdében, de a szezon véget ért számára.

Montpellier – Kiel 39-30 (20-16)

Patrice Canayer utolsó hazai BL-mérkőzésén vezette a Montpelliert, ehhez pedig a francia klub megadta a kellő körítést és áttette a meccset a kisebb csarnokukba a nagyobb hangulat érdekében. A meccset valamivel jobban indította a Kiel, de Remi Desbonnet gyorsan elkapta a fonalat a hazai kapuban, így öt góllal is el tudott menni a Montpellier. Az előző negyeddöntőhöz hasonlóan itt is volt egy piros lap az első félidő közepén, Marko Panicot állították ki. A három-négy gólos különbség állandósult a félidőig, Skube harmadik góljával 20-16 állt az eredményjelzőn. A második félidőben folyamatosan növelni tudta előnyét a hazai csapat. A visszavágó szempontjából közel sem volt mindegy a különbség, a félidő közepi kilenc gólt a legvégére vissza tudta állítani a hazai csapat, így nagyon jó továbbjutási esélyekkel utazhat a Wunderino Arenába.

Paris Saint-Germain-Barcelona 22-30 (14-11)

Ráijesztett a Barcelona játékosaira és szurkolóira a Paris Saint-Germain ezzel a remek kezdéssel. Nagyon úgy tűnt, hogy a franciák komolyan gondolják a továbbjutást, megpróbálnak meglepetést okozni a negyeddöntőben. A hazaiak 7:5-nél kettő, 9:6-nál pedig három góllal vezettek, később pedig ezt a különbséget nagyrészt tartották a félidő második felében. A szünetet követően még egy gólt közé tudtak tenni, majd a Barcelona beindította a hengert, 16:17-nél már a katalánok vezettek, pár pislantás után pedig már ott is voltunk az öt-hat gólos különbségnél. Végül még jobban kinyílt az olló. a Barcelona gyakorlatilag eldöntötte a továbbjutást. Hazai oldalon Syprzak hét, a vendégeknél Dika Mem hét góllal zárt.

Kép: Montpellier Handball

1207 megtekintés.

Megosztás