Tegnap születtek bőven meglepetések az egyiptomi VB-n, három nap alatt már túl vagyunk három döntetlenen is – ma ismét nyolc találkozó vár ránk, ezúttal az E-H csoportokból.

 

Mai program:

15:30 Fehéroroszország – Dél-Korea Tv: M4Sport

18:00 Ausztria – Franciaország Tv: M4Sport

18:00 Egyiptom – Észak-Macedónia Tv: m4sport.hu

18:00 Marokkó – Portugália Tv: m4sport.hu

18:00 Orosz csapat – Szlovénia Tv: m4sport.hu

20:30 Algéria – Izland Tv: m4sport.hu

20:30 Chile – Svédország Tv: m4sport.hu

20:30 Svájc – Norvégia Tv: M4Sport

 

E-csoport

A francia válogatott talán némi meglepetésre egész simán legyőzte a sokak által végső esélyesnek tartott norvégokat, míg a beugró svájciak a közös szomszédunk ellen diadalmaskodtak. A második fordulóban francia-osztrák és svájci-norvég találkozókat rendeznek. A sógorok nincsenek könnyű helyzetben, pár nappal ezelőtt még úgy gondolták, hogy magabiztosan masíroznak a középdöntőbe a csoport két nagyágyúja mögött, azonban az USA kiesése keresztülhúzta a számításukat. A hátralévő két meccsen le kell gyűrniük valamelyik gigászt, különben marad nekik az Elnök-kupa. A 18 órás meccsen a franciák ellen próbálhatják meg először, mi nem sok esélyt adunk nekik. Talán kiélezettebb lehet az esti találkozó, ahol az északiaknak muszáj lesz összekapni magukat, mert ha ismét vereséget szenvednek, akkor maximum nulla ponttal juthatnak a középdöntőbe, úgy pedig nem lenne egyszerű elérni a negyeddöntőt. Andy Schmid-ék teher nélkül játszhatnak, ami az első forduló alapján jót tesz nekik, úgyhogy szoros párharcot várunk. Mindkét találkozót élőben nézhetjük az M4Sporton.

 

F-csoport

Marokkó eddig kellemes meglepetése a világbajnokságnak, az első forduló első félidejében állva hagyták szomszédaikat (hét góllal vezettek), végül azonban nem bírták a saját maguk által diktált tempót, és kikaptak, ezzel valószínűleg el is dőlt, hogy nem jutnak a középdöntőbe. A portugálok más játékerőt képviselnek, amit bizonyítottak is az első fordulóban, André Gomes-ék valószínűleg már megnyerték a csoportkör legfontosabb meccsét, a két afrikai csapat ellen pedig bebiztosíthatják a négy továbbvitt pontjukat. Az izlandiak valószínűleg bíztak benne, hogy az EB-selejtezős sikert át tudják ültetni a VB-meccsre is a portugálok ellen, és bár szoros volt a találkozó, végül egyértelmű ibériai siker született. Számukra a két afrikai ellenfél közül elsőre a nehezebbnek ígérkező következik, azonban nem szabad hogy kérdéses legyen Gudmundsson-ék győzelme, ha szeretnének még esélyt adni saját maguknak a legjobb nyolc közé kerülésre.

G-csoport

A házigazda rendkívül magabiztos győzelemmel kezdte a világbajnokságot, most azonban két európai ellenfél következik, ami már igazi értékmérő lesz számukra. A beugró észak-macedónok ellen is mindenképp esélyesnek számítanak Yahia-ék, de Lazarovékat semmiképp sem szabad leírni, a svédek elleni nagy vereség ellenére sem. Ha sikerült a pihenőnapot kihasználva akklimatizálódniuk, még meglepetést is okozhatnak, érdekes találkozó lehet. A svédek eközben Chile ellen rákészülhetnek a csoport rangadójára.

 

H-csoport

A nap első mérkőzésén a fehéroroszok a dél-koreai B-válogatottal játszanak fél 4-től, az első fordulóból kiindulva itt sima európai győzelem várható. Vailupau-ék biztosan felpaprikázódva érkeznek a találkozóra, miután meglepetésre nem tudták legyőzni az oroszokat. A másik meccsen 18 órakor a szlovéneknek már nehezebb dolguk lesz, mint csütörtökön, de mindenképp esélyesnek számítanak az orosz csapat, az „Orosz csapat” ellen. Zsitnyikovék meglepetésre pontot tudtak szerezni, így várhatóan már nem nulla ponttal mennek a középdöntőbe, és ez mindenképp önbizalmat adhat nekik, de véleményünk szerint a mai feladatba már beletörik a bicskájuk.

 

Kép: www.handballegypt2021.com

Megosztás