Február 26. – szerda

Flensburg – Celje: Múlt szerdán jól sikerült a Flensi esti hazai derbije, talán szezonbeli legjobb mérkőzésüket hozták le a dekoncentráltan mozgó szegediek ellen. Kellett ehhez a kapujukban egy extra teljesítmény, amit ezúttal nem Bergerud, hanem Buric hozott a pontatlanul lövő magyar alakulat ellen. Machulla csapata így elmondhatja, hogy egyedül úszta meg a Pick elleni meccseket vereség nélkül, illetve, hogy 2020-at remekül kezdték, valamennyi tétmeccsüket nyerték. Az idei kezdés alapján joggal hihetjük, van fantázia ebben a csapatban, akár Kölnre is lehet esélyük, de ehhez kell majd bravúr is. Szerdán azt a Celjét fogják lekaszabolni, akinél végül rezeg a léc a hatba jutás szempontjából. Emellett a zágrábi dán blama azt jelentheti, hogy a németek esetleg behúzhatják a negyedik helyet, ha nyernek és az Aalborg pontot bukik. Tipp: Flensburg – Celje (1)

Február 29. – szombat

Motor – Veszprém: Az ukránok számos meghatározó játékosukat vesztették el az elmúlt hetekben. A csapatuk minősége miatt már alig lehetnek esélyes egyetlen elitágas csapattal szemben sem. A Veszprém ellen pedig pláne. A királynék városában nyugodtabb vasárnapot képzeltek, mint ami valójában lett. A várakozásoktól eltérően rengeteg hiba jellemezte a veszprémiek játékát. El sem tudjuk képzelni, mi történt volna, ha nem jön Sterbik, és nem nullázza le a franciák lövőit. Az Arénában újra bebizonyosodott, hogy egy jó kapus aranyat ér. A győzelem mindenesetre meglett, ezzel a második hely is. A csapat innentől tét nélkül látogat keletre, és itt még így sem megengedhető a rossz mentalitás. A feladat inkább a csapatjáték csiszolása és néhány kulcsember formájának javítása, persze győzelemmel. Tipp: Motor – Veszprém (2)

Vardar – Montpellier: Hattyúdal. A jóslatunk bejött, a kiherélt, elérzéstelenített macedónok nem tudtak mit kezdeni a portói hengerrel. A perdöntő játékosok hiánya azt mondatja velünk, hogy ezen a meccsen sem ők az esélyesek az életjeleket mutató Montpellier ellen. A franciák még megszerezhetik a harmadik helyet is, ami egy Celjét sodorhat az utukba. Mennyivel jobb ez a verzió, mint a Flensi-Aalborg duó bármelyike. Meg is próbálják ezt behúzni, míg a Szkopje egy haragos csarnokba várja az idei Szegedet. Tipp: Vardar – Montpellier (2)

Breszt – Porto: Egy újabb nyílt mérkőzés, egy újabb remek párosítás szombatra. A Kiel rendesen megégette magát Belorussziában. Véleményem szerint, bármelyik csapat megéghet arrafelé, aki motivációs problémákkal küzd. Az idei látszólagos eredménytelenség, nem a játékukat, hanem inkább a csoportjuk erejét minősíti. Odahaza meg fogják újra nehezíteni aktuális ellenfelük dolgát. Viszont a Portónak kell még pont, biztos forró dróton figyelik majd az egyidőben zajló szkopjei derbit. A Porto jobb idén, és behúzhatja ezt a meccset, de ha nem szükséges, ők is fújhatnak egyet. Tipp: Breszt – Porto (x)

Kielce – Kiel: Az őszi nyitányon egy izgi 30-30-al nyitottak a csapatok. A Kiel egyébként emberemlékezet óta nem tudta megverni a lengyel barátainkat. Egészen 2011-ig kell visszamenni a históriáskönyvekben, hogy zebra-győzelmet találjunk. Ha másképpen alakulnak a dolgok a B jelű nyolcasban nagyon komoly mérkőzésre lenne kilátás, ehelyett a múlt héten perecelő csoportelső látogat az egyik legkomolyabb európai csarnokba, ahol a hazaiaknak nagyon kellenek a pontok, hiszen aspirálnak a csoport harmadik helyére. Így már rögtön másképp fekszik az a bizonyos leányzó. A fogadóirodák hazait várnak, hiszünk nekik. Tipp: Kielce – Kiel (1)

Barcelona – Szeged: Megdöbbentő erővel söpörte el eddig Európát a katalán henger. Legutóbb Celjében tartottak jófajta erődemonstrációt, Dolenec rendesen meg is szórta földijeit. Ősszel ugyan a Szeged egy csodálatos meccsen verte meg Pascual csapatát, de a Palauban finoman szólva sem ők az esélyesek. Amíg a Barca tonnaszámra termeli a gólokat, a Pick még keresgéli őszi formáját és játékát. A flensburgi blama miatt a csoportelsőséget már behúzta Pascual alakulata, a Szeged pedig küzdhet a becsületéért és a második helyért, de az esélyek rendkívül alacsonyak. Egy feljavuló Szeged korrekt vereségét jósoljuk egy jó mérkőzésen. Tipp: Barcelona – Szeged (1)

Bidasoa – Plock: Sabatéék rendesen elpáholták ellenfelüket az odavágón az Orlen Arénában. Emlékezzünk egy pillanatra a tavalyi play offra, amikor is a Silkeborg plocki győzelme után hazai pályán botlott, hogy aztán a Szeged egy oda-visszával állítsa meg őket. A spanyolok összeszedik magukat, de a hétgólos hátrányból nem lesz visszaút, hogy aztán a Telekom egy oda-visszával állítsa meg a Wislát márciusban. Tipp: Bidasoa – Plock (1)

Március 1. – vasárnap

Bukarest – Sporting. A románok idénre remek csapatot raktak össze, ennek megfelelően Lisszabonban is magabiztosak voltak, ezáltal megteremtve a legjobb tizenhat közé kerülés esélyét. Érzésünk szerint hazai pályán is nyerni fognak, hogy aztán a PSG (esetleg Szeged) ellen megmutassák magukat. Talán még drukkolni is tudnék nekik, de hát az nem megy nekem. Tipp: Bukarest – Sporting (1)

Aalborg – Elverum: Dániában zárul egy időre a BL kupakaland a norvégoknak. Bajnokságukat toronymagasan vezetik, jövőre valahol jó eséllyel találkozunk velük valamelyik kupában. Az aalborgiak ezzel szemben üde színfoltjai voltak a küzdelmeknek, megérdemelten váltottak jegyet a folytatásra is. Győzelem esetén egy negyedik helyezés a jussuk és lelki szemeik előtt egy portói kiruccanás jelenhet meg. Tipp: Aalborg – Elverum (1)

PSG – Zágráb: Kínai turistákkal dúsított zágrábiak látogatnak zárásként Párizsba. Jó kis meccsre számítunk, hiszen mindkét csapat előrébb léphet. A párizsiak múlt heti győzelme után itt szorosat mondunk. Mivel ismerni fogják a barcelonai mérkőzés eredményét, alakulhat ez másként is. Mondjuk Karabaticsék számára semmi sem lehetetlen, mondjuk egy remi sem. Egyelőre jól fizet. Tipp: PSG – Zágráb (x)

E. T.

Megosztás