Site icon Handballexpert

Kézilabda EB: 33 percig bírták a horvátok

Nevezzük „csodacsapatok” mérkőzésének (az okokat tudjuk miért), a 2. középdöntő csoport, Horvátország – Norvégia találkozóját. Az EHF is tud valamit, a Bonaventura testvéreket választották az eddig két veretlen együttes meccsére. Mivel a németek megvertek minket így reális esélyük van utolérni e két csapatot, egyáltalán nem biztos, hogy a horvátok vagy a norvégok elődöntősök lesznek. Persze most sem Horvátország lépett esélyesként pályára, de hányszor leírtuk már ezt az EB alatt!?

Az esélytelenek nyugalmával, 3-2-re vezettek a meccs elején a horvátok, amire Norvégia egy 4-0-al válaszolt, 3-6-nál a hetedik percben időt is kért Sostarics. Hatásos is volt a szünet, jóval kevesebb labdát szórtak el a horvátok, a felállt fal pedig nem ízlett Mörkéknek, 16.-ik perc 9-10, időkérés a másik oldalon. Ezután” mindössze” annyi változott, hogy a norvégok is rátettek egy lapáttal a védekezésre, de a horvát reteszre továbbra sem találtak ellenszert. Leírni is félelmetes, a játékrész utolsó 13 percében mindössze három gólt (!) lőttek Lökéék, a szünetben 14-15.

Azt a kérdést már fel sem merjük tenni, hogy elfáradnak-e a horvátok a második félidőre, hisz már láttuk az EB-n, ők soha nem fáradnak! És persze, hogy most sem. Hiába jött Solberg, Lunde helyett a kapuba, Blazevic, Kalaus és Micijevic kétszer is betalált a második játékrész elején, a 34.-ik percben 18-18. Viszont újra bebizonyították a norvégok, hogy az aktuális ellenfél miért nem veszthet könnyen labdát, rohannak, gólt lőnek Reistadék (képünkön), máris 18-23. Aztán még Krsnik ugyan betalált, de megtörtént a csoda: láthatóan elfáradtak a horvátok (17 perc alatt 2 gólt lőttek), mínusz 10, 21-31 az utolsó tíz percre. A végére értelemszerűen „langyosabb” lett a mérkőzés, szégyenkeznie most sem kell az EB meglepetés csapatának. Horvát oldalon Micijevic mutatója egészen szépre sikeredett 7/10, Blazevic 5/9, Debelic pedig 5/5. A másik oldalon Reistad 7, Oftedal 6 és Mörk és Kristiansen 5-5 gólig ért.

Horvátország – Norvégia 25-36 (14-5)

fotó: aftenposten.no

Megosztás
Exit mobile version