A B.-csoportban az egy pontos Spanyolország, ki ki meccsre kényszerült az eddig nagyon szimpatikus, nulla pontos csehekkel. Jerabkováék „mindössze” két góllal kaptak ki az oroszoktól és szintén szoros meccsen, négy góllal a svédektől. Penáék x-eltek az északiakkal, viszont elég komoly, 9 gólos vereségbe szaladtak az oroszok ellen.

Nos az rögtön világossá vált, hogy egyik oldalnak sem lesz könnyű ez a találkozó sem, az első 10 percben felváltva estek a gólok, 6-5-re ekkor a csehek vezettek, majd Mala és Knedlikova is betalált, jött is a spanyol időkérés. Össze is szedték magukat a dél-európaiak, Martin kétszer, Hernandez egyszer talált be, feljöttek mínusz egyre. És talán kissé hamar meg is nyugodtak Penáék. Hiba volt! Jerabkova (6) és Knedlikova sorban lőtték a gólokat, a kapuban pedig Kudlackova a szó szoros értelmében lehúzta a rolót (47%), a szünetben 11-16. Elég rendesen megcsapta a kiesés szele a spanyolokat, és ha Carmen Martin mellé (6 találat) nem fog felnőni senki akkor ez a szél véglelg elfújhatja őket.

Ezt Nerrea Pena érezte meg talán először, miután az első játékrészben nem lőtt gólt, a második elején háromszor is betalált, akárcsak Martin is, de ez sem volt elég. Jerabkova és Knedlikova ott folytatta ahol a szünet előtt abba hagyta, a 42.-ik percben 17-22. Egy bő öt perces gólcsend után a spanyolok gyors egymásután háromszor is betaláltak, így izgalmas utolsó 12 perc elé néztünk, 20:22. Aztán kiegyenlítettek a spanyolok, majd az újabb öt perces gólcsend után, ki más Carmen Martin (képünkön) góljával átvették a vezetést, 3 és fél perccel a vége előtt 24-23. És van annyival rutinosabb ez a spanyol csapat, hogy innen már nem engedték ki kezükből a meccset, a végére növelni tudták az előnyüket. Inkább a rutin győzött. Nem lehet szó nélkül elmenni Martin teljesítménye mellett, 12 lövés, 12 gól!

Spanyolország – Csehország 27-24 (11-16)

Fotó: swe2016.ehf-euro.com

Megosztás