Az A. csoport második mérkőzése előtt, úgy a dánok mint a szlovénok láthatták a franciák kínszenvedését a Rasmussen által remekül összerakott Montenegró ellen. Eddig is várható volt, hogy ez lesz a legkiegyenlítettebb csoport, ugye ez most megerősítést nyert, nagyon nem mindegy ki kerül lépéselőnybe az esti meccs után.

Látva az eddigi mérkőzéseket, már a bevezetőben sem merünk esélyeket latolgatni, főleg ami az első félidőket illeti. Mondhatnánk, hogy hazai pálya, de nézők nélkül az sincs, no meg a majd minden bajnokságban előforduló szlovéneket végképp nem lehet leírni. Gyors gólváltásokkal kezdődött a mérkőzés, közte Ana Gros 105 és 102 km/h-ás lövése, ezzel jelezve, hogy nem nagyon van egészségügyi problémája, bő 8 perc után 6-4. A dánok még rátudtak tenni néhány lapáttal, Kristina Jörgensen negyedik találatával 12-8-nál időkérésre kényszerítették a szlovénokat. Be is keményítettek rendesen a védekezésben, a szünetre megfelezték hátrányukat, 14-12.

A második játékrészt a dánok egy 3-0-ás rohammal kezdték, aztán megint kettőre jöttek fel Grosék, majd a negyvenedik percre megint négy lett közte, 21-17. És innen már nem tudtak vissza kapaszkodni a szlovének, sőt egyre csak nőtt a különbség, a 48.-ik percben 26-19. Míg a szlovén kapus alig találkozott a labdával, addig Sandra Toft (képünkön) egyre többet, így lassan  el is bizonytalanodtak a „vendégek”. A végére a dánok még le is engedtek egy picit, de a szlovének ekkor már teljesen padlón voltak. Az északiak közül Nolsoe Pedersen hat gólig jutott, míg Kristina Jorgensen és Trine Ostergaard Jensen ötig-ötig. A szlovénoknál Ljepoa és Lazovic  5, Tanko 4-4 találatig ért.

Dánia – Szlovénia 30-23 (14-12)

fotó: eurohandball.com

Megosztás