A csoportkör utolsó mérkőzéseihez érkezett az Európa-bajnokság. Az erőviszonyok úgy ahogy letisztultak, lesznek még ki ki meccsek is, aztán kiderül ki hány pontot visz magával a következő körre.

A D.-csoport mai első meccsén a németek az eddig „egy félidős” lengyelekkel találkoztak, azzal a tudattal, hogy egy mai győzelem nem ér továbbvitt pontokat, de a románok legyőzésével mégis csak lesz kettő. A lengyelek a norvégok ellen nagyon szimpatikusan játszottak az első mérkőzésen, majd a románok ellen az utolsó 10 percig partiban voltak és mai esetleges győzelmük esetén bízhattak egy körbe verésben a tabella második helyén.

A németek történelmi vereségük után, fejben mindenképp rendet kellett tegyenek, ugyanis nem volt ez a mérkőzés országos egyes. A meccs eleje ezt még jobban megerősítette, a lengyelek 3-0-al kezdtek miközben egy hetest is hibáztak. 6:30-nál találtak be először a németek egy 10 méteres Maidhof bombával. Ahogy az EB-n eddig, most sem jöttek az Eckerle védések, nem úgy a másik oldalon Gawliknak, 2-6-nál időt is kértek a németek. Össze is rakta a védekezését a német csapat és a 18.-ik percre visszajöttek egy gólra, 5-6. A gólszegénység maradt a végére is, sokszor – nincs ezen mit szépíteni – főleg a támadásokban fejetlenség uralkodott a pályán. Ebből a szünetre Bolkék jöttek ki jobban, az utolsó percben Lorenroth lerohanás góljával először vezettek, így 30 perc után 9-8.

Látva az első félidőt, most talán borítékolható volt, hogy ezúttal nem fognak elfáradni a lengyelek és ez így is volt, a 43.-ik perc elején 15-15. Továbbra is messze álltunk egy magas szintű kézilabdától, az utolsó tíz percre még mindig döntetlen, 16-16. Innentől az volt az érzésünk, hogy a németek csak arra törekedtek, hogy ne kapjanak ki. El is mentek két góllal, de a lengyelek újra visszajöttek, de a végén az x tökéletesen megfelelt Eckerlééknek. Nagyon kiemelni senkit nem tudnánk a két csapatból, a németeknél Zapf volt a legerédmenyesebb 4 góllal, ugyanennyivel a másikon Rosiak.

Németország – Lengyelország 21-21 (9-8)

Fotó: eurosport.de

Megosztás