Az 1. csoport első két helyén az egymás ellen döntetlent játszó Oroszország és Franciaország állt a játéknap előtt. Igen ám, de amíg az esti meccsen az oroszok az egy ponttal lemaradó dánok ellen játszanak majd, addig a franciák az eddig egyetlen ponttal szerénykedő svédek ellen léptek pályára. Nehéz volt elképzelni, hogy meglepetés szülessen, de szokták mondani a labda kerek.

A svédek egy nagyon csalódást keltő montenegrói vereséggel érkeztek erre a találkozóra, a franciák motivációja viszont egyértelmű. Ennek ellenére az elején fej fej mellett haladtak a csapatok, 12. perc 5-5. Aztán úgy nézett ki, hogy a tétnélküliség végre jót tesz Gulldenéknek, három gólos vezetéssel indultak az utolsó kilenc percnek. Érezték is a franciák, hogy itt akár még baj is lehet, előszedték a védekezésüket és Lacrabere valamint Nze Minko is duplázott a hajrába, így döntetlen a szünetben!

Aztán a franciák úgy jöttek ki az öltözőből, ahogy a meccs elején vártuk, Niakate duplázott majd Lacrabere már negyedik gólját lőtte, 17-14. Mondhatni „ráültek” a franciák az eredményre, pontosabban nagyon tudták, hogy mit csinálnak, a 44. percben 23-20. A végére sem hagytak izgulni valót a gallok, lehozták a kötelezőt. Végül a „házi góllövő listán” Dze Minko (6) megelőzte Lacraberet (5), a másik oldalon Gullden ötöt lőtt, 4-4 gólig jutott Linqvist és Roberts is.

Franciaország – Svédország 31-25 (14-14)

fotó: letelegramme.fr

Megosztás