A nap és az EB második mérkőzésén, a D. csoportban az esélyesebbnek tartott oroszok, a spanyolokkal meccseltek.

Az oroszok, a románokhoz hasonlóan szintén nem panaszkodhatnak ami a hiányzókat illeti, de náluk legalább nem a koronavírus szedte az áldozatokat. Még a CSM Bukarest – Rosztov Don meccsen szerzett hátsérülést legnagyobb sztárjuk, a jobbátlövő Anna Vjahireva. Ambros Martin szintén sérülés miatt nem számíthat még Anna Szeny, Yaroslava Florova és Jelena Mihajlicsenko játékára. A vezetőedző szerint, a tavaszi olimpiai selejtező torna sokkal fontosabb lesz, így egyikük hosszabb távú elvesztését sem szeretné kockáztatni.

A két csapat legutóbb a világbajnokságon találkozott, ahol az oroszok, alapos – tíz gólos – verést mértek az ibériaiakra. Ez az előzetesek ismeretében valószínűleg nem ismétlődhet meg – gondolták sokan – és így is indult a mérkőzés, a spanyolok a tizedik percben 8-4-re vezettek. Az oroszok a 17.-ik percben érték utol Penáékat, nyolcnál, aztán egy 8 perces „gólcsendet” produkáltak Ambros tanítványai, így megint három lett közte. Aztán a félidő hajrájára kettős emberhátrányba kerültek a dél-európaiak, aminek köszönhetően egy 5-0-ás etapot produkáltak az oroszok, a szünetben már ők vezettek kettővel.

A második félidő nagy adok kapokkal indult, mindkét oldalon jöttek a gólok, de az oroszoktól a több, 10 perc alatt megduplázták az előnyüket. Aztán tovább és tovább nőtt a különbség, az utolsó tíz percre eldőlni látszott 25-19. Semmi izgalom sem maradt a végére, ki gondolta volna ezt az első nyolc perc után? Talán az oroszok sem vártak ilyen gólkülönbséget, Ambros mester (képünkön) egyenlőre pótolni tudta a hiányzóit. Hogy ez maguknak köszönhető vagy a spanyolok voltak a vártnál gyengébbek az a későbbiekben kiderül.

Oroszország – Spanyolország31-22 (13-11)

fotó: women2020.ehf-euro.com

Megosztás