A D. csoportban talán mindenki a norvégok bemutatkozását várta a leginkább. Tudva, hogy a lengyelek tűnnek a leggyengébbnek a csoportban, a fogadóirodák nem aprózták el, nem adtak semmilyen oddsot az északiak győzelmére. Hergeirsson csapata múlt hónap végén, gyors egymás után két Dánia elleni győzelemmel érkezett, míg a norvég Senstad edzette lengyelek, még október elején kaptak ki kétszer a svédektől.

Nos aki hatalmas norvég rohamra várt rögtön az elején, annak picit csalódnia kellett, persze megijednie nem, de 10 perc után mindössze 5-4-re vezettek Mörkék. Aztán negyedóra után „helyre állt a világ rendje” elkezdtek meglépni Aune-jék. A huszadik percre 12-8-nál ez egy lengyel időkérést eredményezett. Nos ez annyiban volt sikeres, hogy a szünetre nem nőtt tovább az északiak előnye, így 17-13-al vonulhattak öltözőbe a csapatok.

Rendesen összekapták magukat a norvégok a szünetben, talán most jött ki az, amit már az elején sokan vártak tőlük, 5-0-s roham után időkérésre kényszerítették a lengyeleket. Azokat a lengyeleket akiknek a második félidőben az első gólja a tizedik percben (!) született, 23-14. Innen már csak a számszerű végeredmény lehetett a kérdés és nem mintha fontos lenne, a házi gólkirály kiléte. Nos ezt a „csatát” végül holtversenyben Mörk (képünkön) és Reistad nyerték 6-6 találattal, ötöt-ötöt dobott Aune és Herrem.

 

Norvégia – Lengyelország 35-22 (17-13)

fotó: svt.se

Megosztás