Site icon Handballexpert

Kézilabda EB: „Brutális” szerb győzelem!

Végre a szerbeknek is zöld az út az Európa-bajnokságon, a hollandokkal játszhatnak az egy nappal halasztott mérkőzésen. Ugye az előzményeket tudjuk, mint ahogy azt is, hogy a szerbek 14 játékossal maradtak, de talán így sem szabad leírni őket, legalábbis ami a csoportot illeti.

Nagy rohanással és elég sok hibával kezdődött a mérkőzés, amiből picit jobban jöttek ki a hollandok 3-2-re vezettek 10 perc után. A szerbek továbbra sem jeleskedtek góllövésben – biztosan kijött az edzés hiány is – így a játékrész felénél, 6-3-as holland vezetésnél jött is az időkérés. Főleg Tess Wester (képünkön) védéseinek köszönhetően nem csökkent a különbség, 47%-nál tartott (!), 13-8-nál. És ha a rengeteg rossz előzetes baj nem lenne elég a szerbeknek, a szünet előtt Lekicet hordágyon vitték le a pályáról, súlyosnak tűnő sérülést szerzett egy ártalmatlannak tűnő szituációban.  Kétlem, hogy innen less vissza út a szerbeknek, a félidőben 15-9-re vezetnek Snelderék.

A hollandok talán túlságosan megnyugodtak az öltözőben, a szerbek pedig jó szokásukhoz híven nagyot küzdöttek, a 42.-ik percre feljöttek 20-16-ra. És sokan talán a szemüknek sem hittek amikor a 48.-ik perc elején 22-21-re jöttek fel az ezer sebből vérző szerbek, időt is kért Hollandia. Ez sem segített, sőt a nagy lelki előnyben lévő szerbek fordítani tudtak, az utolsó 7 percre 22-23. És ha ugye vérszagot kapnak, akkor már nem lehet őket megállítani, a végére átszaladtak a hollandokon, eszméletlen fordítás! A mérkőzés legjobbja és gólkirálya 12 találattal Katarina Krpez Slezak!

Hollandia – Szerbia 25-29 (15-9)

fotó: fra2018.ehf-euro.com

6278 megtekintés.

Megosztás
Exit mobile version