Site icon Handballexpert

Kézilabda EB: Döntetlenjével nyolcadik Montenegró

A 2. csoportban is elkezdődött az utolsó kör, egy „tét nélküli” Montenegró-Spanyolország mérkőzéssel. Talán Penaéktól vártunk volna többet, de igencsak elkeserítő volt a legutóbbi dánok elleni mérkőzésük is. Viszont a montenegrói hozzáállás biztató és eredményes is volt a svédek ellen, most egy újabb győzelemmel a csoport negyedik helyén végezhetnek.

Aztán brutálisan bekezdtek a spanyolok, többek között a Dortmund légiósának, Jennifer Guttiereznek a három góljával, 10 perc után 6-2 nekik.  Aztán továbbra is értékelhetetlen támadásokat vezettek Radicsevicsék (hét labdát adtak el bő negyedóra alatt!), 20 perc 5-12. Közben kapust is cserélt Rasmussen, Batinovicsot (10/1) Nenezics váltotta, közben Radicevic is kezdett belejönni, de soknak tűnik az elején adott előny, a szünetben 11-17.

Montenegró mindent egy lapra téve kezdte a második játékrészt, a 10. percre fel is jöttek három gólra, 17-20. Majd Nenezics továbbra is csúcsformában védett, Mehmedovicsék pedig sorban lőtték a gólokat, 43. perc 20-20! És ugye ahogy az ilyenkor lenni szokott, nagy lökést adott Montenegrómak a lelki előny, nem hagyta újból elhúzni a spanyolokat, sőt felváltva vezettek egy-egy góllal a csapatok. A véghajrára, az utolsó támadásokra hagyták a döntést. Grbics lövését parádésan védte Silvia Navarro, majd a másik oldalon Nenezics (képünkön) koronázta meg eddigi teljesítményét egy utolsó másodperces védéssel, döntetlen a vége!

Montenegró – Spanyolország 26-26 (11-17)

fotó: handballmania.ro

Megosztás
Exit mobile version