Alig hevertük ki magunkat a horvát-német meccs után, a másik oldalon itt az újabb mérkőzés az elődöntőért. Oroszországnak elég a döntetlen is, a házigazda dánoknak viszont mindenképp győzni kell a négy közé jutásért!

Bekezdtek a csapatok, főleg védekezésben, amiből Sandra Toft jött ki győztesen egészen a 12.-ik percig, 5-3-as dán vezetésnél csúnyán arcon lőtték, Bobrovnikova meg is kapta érte a maga két percét. Reinhardt beállásával sem gyengült a dán védelem és mint ahogy várható volt a másik oldal hátsó alakzata is tette a dolgát, a 22.-ik percben is „csak” 8-6. Ez azért nemcsak a hálóőrökön múlt, mindkét oldalon csúsztak hibák a támadásokba, vagy a lövések nem találtak kaput. A 24.-ik percben kettős emberelőnybe kerültek a dánok, mellé heteshez is jutottak de Kalinina hárítani tudott, majd ziccert is védett, „csak” egy Bidstrup gól dupla előnyben. Közben Toft visszatért, persze rögtön védéssel, a túloldalon pedig Anne Mette Hansen is betalált 12-7. Makaeva és Dimitrieva még finomított picit az álláson, de egy újabb Toft parádé után a végén Burgaard is betalált, 4 gólos dán előny a szünetben!

Aztán a második félidőben hatalmas rohanásba kezdtek a csapatok, hol volt már az első félidő védekezése. A versenyfutásból is a dánok jöttek ki jobban, a 47.-ik percben 24-19. Hiába Dimitrieva 9 gólja, hazai oldalon a végén megint Toft hozta a különbséget – rendesen demoralizálta Martinékat – no meg az Odense üdvőskéje Mie Hojlund, az EB eddigi legjobb meccsét produkálta, 7 gólig jutott!

Dánia – Oroszország 30-23 (13-9)

fotó: europamester.dk

2592 megtekintés.

Megosztás