Site icon Handballexpert

Kézilabda EB: Félgőzzel a világbajnok ellen

Mondhatni tovább hoztuk magunkkal a középdöntő 2. csoportjába a hollandokat. Látva az eddigi játékukat nem sok pénzt tettünk volna a világbajnok győzelmére a norvégok ellen.

Egy 2-0-s vezetéssel kezdtek Westerék és az első norvég gólra is három és fél percet kellett várni. Ekkor Skogrand végre betalált, aztán még sorban háromszor Oftedálék és máris „helyre állt a világ rendje”. Aztán még 7-6-os norvég vezetésig csak-csak tartani tudták magukat a hollandok, de az előző meccseikhez hasonlóan egyre több hiba csúszott a játékukba. A hibákat norvég gólok és holland kiállítások követték, 20 perc után eldőlni látszott, 6-12. Ezt az előnyt Mörk és Oftedal vezérletével a norvégok mindenféle megerőltetés nélkül tudták tartani, a szünetben 10-16.

Az első félidőben talán csak Westert tudtuk volna kiemelni a narancsmezesek közül, a második játékrész elején már ő is tehetetlen volt, 3 és fél perc alatt félgőzzel dobtak négyet a norvégok. Azért nagyon furcsa olyat látni egy világbajnok ellen, hogy még csak meg sem kell izzadnia az ellenfélnek, lazán, mosolygósan vezettek 10 góllal (!) a norvégok a 47.-ik percben. A végére már már barátságos meccs hangulata lett a találkozónak, ellabdázgattak a norvégok a világbajnokkal.

Malestein ért 5 gólig, Abingh négyig, a norvégoknál újra Mörk lett a legeredményesebb, a maga nyolc góljával, Oftedal ötöt lőtt.

Hollandia – Norvégia (10-16)

fotó: alchetron.com

Megosztás
Exit mobile version