A várakozásoknak megfelelően egy igazi pikáns mérkőzés dönt az A.-csoport első helyéről, két száz százalékos csapat, Franciaország és Dánia között. A házigazdának volt jobb a gólaránya a mérkőzés előtt, míg a legutóbbi találkozásukkor – október negyedikén – a franciák nyertek 27-23-re.

A meccs elején még az is átfuthatott az ember fején, hogy ez akár a kapusokon dőlhet majd el, Leynaud és Toft is remekelt eddig a meccseken és ennek megfelelően egy-egy védéssel kezdtek. Aztán nemcsak a hálóőröknek, hanem a remek védekezéseknek is köszönhetően el is maradt a gólparádé, a 9.-ik percben 3-3. Továbbra is remekeltek a védők de azért mindkét oldalon láthattunk félelmetes átlövéseket, elég csak Zaadira és Kanorra gondolnunk, vagy a másik oldalon Jörgensenre. Mindent elmond a mérkőzésről, hogy a 23.-ik percben, 10-10-nél még egyik csapat sem vezetett két góllal! Majd egy gyors gólváltás után egy öt perces gólcsend következett, aztán Flippes szerezte meg a vezetést a franciáknak és miután a dánok kihagytak egy időn túli hetest, láss csodát egy gólos előnnyel mehettek a szünetre. A meccs krónikájához hozzátartozik, hogy a franciák három, a dánok pedig két hetest is elrontottak, de így is azt kaptuk amire vártunk, egy a kézilabda minden szépségét megmutató mérkőzést.

Aztán a második játéktrész elején „megtörtént a csoda”, három góllal elhúztak a franciák, sőt a 40.-ik végére néggyel, 17-13. Aztán néhány perc múlva 18-14-nél jött is a dán időkérés. Rögtön ezután hetest harcoltak ki a dánok, amire érkezett Leynaud helyett Cleopatre Darleux, aki talán a meccs legszebb mozdulatát mutatta be, kivédte a büntetőt, majd rögtön a kipattanót is, zseniális volt. De a túloldalt is remekelt a második számú kapus, Reinhardt összeszedett négy védést is, egyel közelebb jöttek a dánok. De az Amandine Leynaud (39%) vezette francia csapat, Zaadi (5) és Kanor (5) klasszisával kiegészülve nem arról híres, hogy innen elveszítsen egy találkozót, meg is nyerték a mérkőzést. A dánoktól hárman lőttek négy gólt: Hansen, Jörgensen és Bidtstrup. Így a franciák 4 pontot visznek tovább, a dánok pedig kettőt, Montenegró pedig egyet sem.

Franciaország – Dánia 23-20 (12-11)

Tabella:

  1. Franciaország 3 3 0 0 74-60 6 pont
  2. Dánia 3 2 0 1 78-65 4 pont
  3. Montenegró 3 1 0 2 68-77 2 pont
  4. Szlovénia 3 0 0 3 65-83 0 pont

fotó: 24.hu

Megosztás