Mivel a Hollandia – Norvégia meccstől sajnos nem kaptuk meg amire talán joggal vártunk volna az EB előtt, akkor talán ma megkaphatjuk ezt a francia-orosz meccstől. Tény, hogy az 1. középdöntős csoport két legjobb és eddig veretlen csapata találkozott, viszont láttunk már ezen a kontinenstornán bőven meglepetéseket. Eddig a franciák védelme már már átlag feletti, az oroszok pedig csodával határos módon tudják pótolni a nagy hiányzókat, a küzdeni tudásukat pedig nem nagyon kell különösen ecsetelnünk.

Nos a mérkőzés elején elmaradt a nagy francia védekezés sőt két, 2 perces büntetés is becsúszott, miközben az oroszok kilenc perc alatt csak egy lövést hibáztak, 4-6. Továbbra sem változott a játék képe, sőt! Iuliia Managarova (képünkön) önmaga negyedik, az oroszok tizenegyedik góljával időkérésre kényszerítették a franciákat, 17. perc 7-11. Ezután nemhogy nem csökkent, sokkal inkább nőtt a különbség a csapatok között (11-16). Majd a semmiből néhány támadásba érthetetlenül bele hibáztak az Ambros tanítványok, amire Lacraberék egy 3-0-al válaszoltak, 14-16. Közvetlenül a szünet előtt az orosz kapus, Kalinina is szerzett egy üres kapus gólt, 16-19. Ennyi kapott gólt a franciák majdnem egy teljes mérkőzésen szoktak összeszedni, a harmatos védekezés mellé, mindössze 4 (!) védés párosult, ezzel nagyon nehéz lesz fordítani. A túloldalon Kalinina sem vitte túlzásba a bravúrokat, de míg a franciák 76%-os hatékonysággal lőttek, addig az oroszok 83-al!

Aztán a második félidő ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, felváltva estek a gólok mindkét kapuba, hihetetlen volt felpillantani az eredményjelzőre, 37.-ik perc 20-22. (talán végeredménynek is elfogadtuk volna). 10 perc alatt három (!) kiállítást hoztak össze az oroszok, de a támadásokban már már érthetetlen hibákat követtek el Zaadiék, a 42.-ik percben is az oroszok vezettek, 21-23. Aztán ha a támadás csak kicsit, viszont a védekezés és Leynaud is jelentősen javult , a 44.-ik percben újra döntetlen, 23-23. Majd miután a franciák a vezetést is megszerezték Samokhina és Dimitrieva is betalált, újra orosz előny. Mielőtt nagyobb lett volna Zaadiék problémája, hét perc gólcsend után épp az átlövő találatával szereztek újabb gólt a franciák, 8 perccel a vége előtt 25-25. 2 perccel a vége előtt egy Kanor lövés előbb a kapusról, majd a két kapufáról pattant be, 27-26-nál Ambros időkérés. Bobrovnikova figyelmesen végighallgatta Martint és be is talált, újra x.  A középkezdés után Sercien Ugolin újra betalált, megint a franciák örülhettek, de megint jött az orosz válasz, Fomina állította be a végeredményt, döntse el mindenki, hogy igazságos-e ez a döntetlen!?

Franciaország – Oroszország 28-28 (16-19)

fotó: zimbio.com

Megosztás