Második szakaszához érkezett a női Európa-bajnokság, elkezdődtek a középdöntős mérkőzések. Az 1. csoport nyitó meccsén Montenegró, Oroszország ellen lépett pályára, számunkra két közeli ismerőssel, hisz a montenegrói kispadon Kim Rasmussen, az orosz padon pedig Ambros Martin irányítja csapatát.

Montenegró „csak” Szlovéniát tudta megverni, így pont nélkül érkezett erre a szakaszra, az oroszok pedig veretlenül, – akárcsak a franciák – 4 ponttal folytatják. Ennek ellenére aki látta a meccseiket, nem tűntek a „szokásos” nagyon meggyőzőnek az orosz lányok, persze a sok sérültet azért nem egyszerű pótolni. A másik oldalon, Rasmussenék csak minimális egy góllal kaptak ki a franciáktól, igaz a dánoktól könnyedén, a ki ki meccsen pedig, ha az eredmény nem is tükrözi viszonylag simán verték Szlovéniát.

Radicevic klasszisa minden meccsen megmutatkozott eddig, ma is duplázott a találkozó elején, az oroszok összesen dobtak ennyit majd kilenc perc alatt, 5-2. Időkérés nélkül vissza tudtak jönni az oroszok, egy 5-0-ás sorozatot bemutatva – kellett hozzá egy Radicevic kiállítás is – 5-7 a 16.-ik percben és Rasmussen időkérés. Ezután ha az első támadásból nem is, de egy újabb bekapott gól után végre Mehmedovic megtörte Montenegró 9 perces (!) gólcsendjét, majd Jaukovic és Despotovic is betalált, 20 perc után 8-8. Majd a „változatosságra” továbbra sem lehetett panaszt, előbb az oroszok mentek kettővel, majd Montenegró 3-0-ás szériát villantott, a szünetben 13-13.

Ismerve és látva a két csapat küzdeni tudását egy nagyon izgalmas második félidőre számíthattunk. És ott is folytatták ahol abbahagyták, ha lehet a védelmeket még jobban megerősítve – be is csúszot mindkét oldalon egy egy 2 perc – felváltva dobták a gólokat, 16-17. Ekkor Klikovacék 1 perc 10 másodperc alatt (!) egy 3-0-s szériát produkáltak, amire Manaragova és Vedekhina válaszolt, negyedórával a vége előtt, 19-19. Aztán az oroszok bemutatták a védekezés magasiskoláját (amihez a beálló Sedoykina 38 %-ot tett mellé) 14 percig egy gólt dobtak a szlovénok, így az utolsó négy percre nem maradt izgalom, 21-24. Jaukovic ezt nem így gondolta, gyorsan duplázott, 23-24. Majd 40 másodpercük volt támadni a döntetlenért, de lövésig sem értek (!), kőkeményen kivédekezték az oroszok!

Montenegró – Oroszország 23-24 (13-13)

fotó: zimbio.com

2078 megtekintés.

Megosztás