Site icon Handballexpert

Kézilabda EB: Hihetetlen, Horvátország bronzérmes

Látva a két elődöntőt na és ismerve az erőviszonyokat, nem fogadtunk volna nagy pénzben arra, hogy a bronzmeccsen a horvátok esetleg meglepetést okozhatnak. A dánok egy kifejezetten jó első félidőt produkáltak a norvégok ellen, picit csalódottak lehetnek a mérkőzés után,

Szokták mondani, hogy két elkeseredett csapat szokott játszani a harmadik helyért, jelen esetben ez a horvátokra nem biztos, hogy igaz, inkább a dánoknak lehet több vesztenivalójuk. 3-0 után, 6:16-nál dobták első góljukat az északiak. És ha már megérkeztek a meccsbe akkor tudatosították is hamar az ellenfélben, hogy igenis ők nagyon akarják ezt a harmadik helyet, a 20. percben 5-7. De, hogy a horvátok sem statisztának érkeztek, ahhoz mint oly sokszor eddig az EB-n megint a Fehérvár kapusa, Pijevics tett nagyon sokat, 25. perc 8-7 nekik, persze, hogy időt is kért Jesper Jensen. Sikerült is az egyenlítés a szünetre, de mindenképp több kell a dánoktól a második játékrészben, főleg támadásban.

A második játékrészt is Horvátország kezdte jobban, dán oldalon pedig nagyon hiányzott a Sandra Toft csúcsforma, 38. perc 17-15. Jött is Reinhardt a kapuba, de ez sem hozott érdemi változást a dánoknak, sőt mivel támadásban továbbra is gyengébbek voltak 45. perc után 21-18. A horvátok a szokásos hosszú támadásaikat játszották, hihetetlen volt a második játékrész elején a beállós játékuk (Jezsics 5-nél tartott), a dánok pedig a gyors befejezéseket erőltették, amibe vagy belehibáztak vagy Pijevics védett, az utolsó 10 percre három gólos horvát vezetéssel mentek! Teljesen tanácstalanok voltak a dánok támadásban, nem tudtak mit kezdeni a fegyelmezett és nagyon nyerni akaró horvát játékosokkal. Az, hogy a házigazda az utolsó 20 percben mindössze egy gólt dobott (!), mindent elmond a lelkiállapotokról és főleg ennek különbségéről a két csapat között, teljesen megérdemelten nyert Horvátország!

Horvátország – Dánia 25-19 (11-11)

fotó: women2020.ehf-euro.com

Megosztás
Exit mobile version