Site icon Handballexpert

Kézilabda EB: Horvátország elődöntős!

Vegyük komolyra a figurát, a két délutáni találkozó után, végre egy igazi tétmeccs itt az Európa-bajnokságon. Olvasd és értsd, a Horvátország – Németország győztese elődöntőt játszik Dániában, igaz a németeknek van egy pici hátránya, nekik két gólos siker szükséges.

Még a németeket csak csak megértjük, de amit a lesajnált horvát válogatott produkált eddig, az mindenképp megsüvegelendő. Statisztikát ugyan nem készítettünk, de bizonyára sokan szurkoltak most a televíziók előtt Horvátországnak.

Jó hír lehet a horvátoknak, hogy végre csatlakozhatott hozzájuk egy Podravka játékos, nem is akárki, Dejana Milosavljevics! Persze kérdés, hogy milyen edzettséggel és játék nélkül egyáltalán milyen formában érkezett, de már maga a jelenléte is sokat segíthet. Kettessével születtek a gólok az elején, 0-2, 2-4 után 4-4, Ana Debelics háromnál tartott. Azért az látszott, hogy óriási a tét, kissé görcsösnek tűntek a támadások mindkét oldalon és a németek továbbra sem tudtak mit kezdeni a két gólos előnyökkel, a 20. percben 8-8. Hihetetlen milyen munkát mutattak be védekezésben a horvátok – még akkor is ha ez keménységekkel is párosult – a 13. perctől nem tudtak akciógólt lőni a németek. Viszont Maidhof bedobta mind a hat hetesét (!), a szünetben 12-12.

Nem hiszünk a szemünknek, a németek egyszerűen képtelenek akciógólt szerezni és a hetesek sem jönnek – Tea Pijevics 50 %-on áll a 37. percben – 16-12 Horvátországnak! A második félidő 10. percében lőtték a németek 27 perc után (!) az első akciógóljukat, amihez kelletett Krsnik kiállítása is. Aztán rögtön közelebb is jöhettek volna, de a Pijevics helyére beálló Lucija Besen tovább fokozta a kedélyeket, megfogta Maidhof első büntetőjét! Ez a horvát válogatott, ilyen lelkiállapotban nem szokott már innen kikapni, csodaszámba menne, ha tudnának fordítani a németek. A végére még ugyan feljöttek Maidhofék (9 találat) két gólra is, de a második játékrészben egyetlen percig sem forgott veszélyben a horvát győzelem!

Horvátország – Németország 23-20 (12-12)

fotó: youtoube.com

Megosztás
Exit mobile version