A B. csoportban az oroszok talán a vártnál könnyebb győzelme után, a másik mérkőzésen egy mindenki által kötelező svéd sikert reméltek. Az északiakat nemrég kétszer láthattuk a mieink ellen, míg a csehek még nem játszottak az idén.

Nos a lányok az elején nem a védekezésre fektették a hangsúlyt, a hetedik percben 5-5 állt az eredményjelzőn. Az várható volt, hogy a gólzápor nem fog sokáig tartani, az viszont kisebb meglepetés, hogy a félidő felénél, még mindig x: 7-7. Aztán ez továbbra is így ment, néha kiharcoltak két gól előnyt a svédek, de a csehek rendre visszajöttek. A második félidőben ha az északiak nem szeretnének valamiféle kellemetlen meglepetésbe szaladni, Isabelle Gullden (képünkön, 4 gól) mellé mindenképp fel kell nőnie valakinek és az öt gólt szerző Marketa Jerabkova ellen is ki kell találniuk valamit. Harminc perc után, 13-13.

És bizony készülődik is az a meglepetés, villámrajtot vettek a csehek, három gólra húztak el a második játékrész elején. Mielőtt nagyobb lett volna a baj, megrázták magukat Hagmanék, a 42.-ik percben újra ők vezettek, 19-18. És ezt a vezetést már nem is engedték ki a kezükből, sőt növelni is sikerült azt. És a választ is megkaptuk, Gullden mellé sikerült felnőnie Blohm-nek – ő ötöt -Hagmannak és Lindquistnek is, ők négyet-négyet lőttek. Végül az eredményt látva beigazolódott a papírforma, de a játékukon van még mit javítani a svédeknek.

Svédország – Csehország 27-23 (13-13)

fotó: handbollslandslaget.se

2799 megtekintés.

Megosztás