Az A. csoportban is elkezdődött a pontvadászat, a címvédő franciák Montenegró ellen léptek pályára. 14 év után először világklasszis irányítójuk nélkül, Allison Pineau még a Valcea elleni BL meccsen szedett össze egy kettős orrcsont törést.

Természetesen így is toronymagas esélyesként várták ezt a meccset a franciák és talán a végső győzelemre is sokan tippelnek gall sikert. Ennek ellenére a franciák első góljára a hetedik percig kellett várni, de addig a montenegróiak sem vitték túlzásba, így 2-1-re vezettek. A játékrész felére megduplázták előnyüket Mehmedovicék (5-3), úgy látszik ezen az EB-n nem akar sikerülni az első félidő a nagy csapatoknak. Krumbholz, 4-8-nál időkéréssel próbált segíteni a csapatán, ami a védekezésben rögtön meg is mutatkozott, így lépésről lépésre sikerült a felzárkózás, 3 perccel a szünet előtt, 9-10. Ezt követte néhány gólváltás, így a félidő végén kisebb meglepetésre, egyel ment Montenegró, 11-12.

Sokan szeretnénk ilyenkor meghallgatni, hogy mi hangzik el a franciák öltözőjében, de minden bizonnyal „az ennél sokkal több kell” benne volt Krumbholz mondanivalójában. Nos, nemcsak mi, hanem Radicevicék sem hallották ezt a mondatot és ők továbbra is úgy gondolták, hogy megverik a franciákat, a negyvenedik percben 15-17. Aztán előbb Flippes, majd Lacrabere is betalált, így végre egyenlíteni tudtak a franciák, miközben Leynaud és Darleux szépen 35%-ra tornázták fel a védési hatékonyságot. Ennek ellenére továbbra sem sikerült megszerezniük a vezetést, mindig csak futottak az eredmény után, az utolsó 10 percre, 20-20. Aztán, láss csodát Kouyate góljával 21-20 a címvédőnek, majd Zaadi duplázta meg az előnyt. Miután Mehmedovic már ötödik góljával újra szorossá tette, Kouyate (képünkön) újra betalált, a hajrában már harmadjára, így végül a Bessancon 25 éves üdvöskéje tűnik a franciák nyerőemberének. A vége:

Franciaország – Montenegró 24-23 (11-12)

 

fotó: estrepublician.fr

Megosztás