Nulla pont itt, nulla pont ott, mégis aki nyer az továbbjut. Tömören ennyi a bevezetője a Montenegró- Szlovénia mérkőzésnek, a női EB A.-csoportjában. Mindketten kikaptak a dánoktól és a franciáktól, de talán a Rasmussen vezette montenegróiak tűntek picit jobb csapatnak.

Erre a megállapításra akartak a meccs legelején rácáfolni a szlovének, 2-0-ával kezdtek és bő öt percig nullán tartották Montenegrót. De, hogy nem igazán ijedtek meg Rasmussenék azt előbb egy 4-0-ás sorozattal, – amit Ana Gros állított meg – majd egy 5-0-ás etappal bizonyították, a 18.-ik percben 9-3. Nem igazán tudott váltani Szlovénia, Radicevicéknak pedig tökéletesnek tűnt ez a hat gólos vezetés, ami a szünetre is megmaradt, 15-9.

Semmi más dolga nem maradt Montenegrónak a második játékrészre „csak” tartani az előnyt, amit mindenféle megerőltetés nélkül tartani is tudtak. 45.-ik percnél még mindig hajszálpontosan hat volt az előny, 23-17. A végére kiengedett Montenegró (az utolsó negyedórában csak négyet dobtak), amire kis híjján rá is fizettek, de a győzelmet mindenképp megérdemelték. Radicevic (képünkön) és Despotovic vívott külön csatát a mérkőzés gólkirálya címért. Ebből előbbi jött ki győztesen 9 góllal, utóbbi hatnál állt meg. A másik oldalon Ana Gros hétig jutott, Tjasa Stanko pedig ötig.

Montenegró – Szlovénia 26-25 (15-9).

Ezzel Montenegró nulla ponttal, de legalább továbblépett, az esti csoportdöntőn pedig a franciák a házigazda dánok ellen döntik el, hogy ki ennek a négyesnek a legjobb csapata.

fotó: zimbio.com

Megosztás