Ma két mérkőzést játszanak az Európa-bajnokság 1. csoportjában. A Montenegró-Svédországnak már nem volt nagy tétje, reális esélyét mindkét csapat elvesztette a négy kézé jutáshoz. Az északiak egy ponttal érkeztek erre a szakaszra, aztán ugye kikaptak a dánoktól, a nulla pontos montenegróiak pedig akárcsak a franciáktól, az oroszoktól is mindössze egy gólos vereséget szenvedtek.

Tétnélküliség ide vagy oda, a montenegrói habitust ismerve nehezen elképzelhető, hogy ne vegyenek komolyan bármilyen mérkőzést és az elején ők is tűntek motiváltabbnak. Ugyan a svédek még vezettek 2-1-re, de pár percre rá már Radicevicék 6-2-re! Jött is egy svéd időkérés de tovább nőtt a montenegrói előny, a játékrész felénél 10-5. A későbbiekben sem javult a mérkőzés képe, megszámolatlanul jöttek a svéd rontások, eladott labdák, lépés- és technikai hibák. A Jovanka Radicevic (6/7) vezette Montenegró, 16-10-re vezet a szünetben.

A második félidőben itt is ott is hullottak a gólok, Jaukovic két kb. 10 méteres találata (114, 101 km/h) azért megér egy kis külön figyelmet, a 43.-ik percben 23-15. Mondhatni a semmiből produkáltak a svédek egy 6-2-es 5 percet, bő tíz perccel a vége előtt 25-11. Ennél közelebb viszont már nem engedték őket, összességében teljesen megérdemelten nyert Montenegró. Jovanka Radicevic 11-nél hagyta abba, a másik oldalon Linn Blohm volt a legeredményesebb 8 góllal.

Montenegró – Svédország 31-25 (16-10)

fotó: mladiberana.me

2025 megtekintés.

Megosztás