Site icon Handballexpert

Kézilabda EB: Nincsenek szavak!

A románok nemrég megverték Lengyelországot, így minden bizonnyal ki is esnek Labudáék. Így a mai német-norvég meccs győztese biztosan visz magával két pontot a következő körbe. A németekhez csatlakozott végre edzőjük, Henk Groener is, az esélyek alapján minden bizonnyal szükség is lesz rá csapatának.

Joggal várhattunk jó kézilabdát ettől a mérkőzéstől és úgy is indult ahogy mi, semleges szurkolók szerettük volna. A norvégok a szokásos gyors játékukkal kezdtek, igaz ehhez partnerek voltak a németek is, akik 4-7-nél időt is kértek. A játék képe nem sokat változott, tovább robogott mindkét csapat, 7-10-nél most a norvégok kértek időt. Aztán pedig ha lehet még magasabb fokozatra kapcsoltak Nora Mörkék (hatnál tart a félidőben), a németek csak szaladgáltak a norvég lányok után. Még támadásban csak csak partnerek voltak Emily Bolkék, de huszonkettőt kapni 30 perc alatt az elkeserítő lehet, a szünetben 14-22.

Mörk ott folytatta ahol az első félidőben abba hagyta, a norvégok első három gólját ő dobta, a németek lassan már csak „gála partnerei” voltak az északiaknak, a játékrész első 10 percét 8-2-re nyerték Oftedálék. A végére csak a gólkülönbség maradt a kérdés, a németek csak annak örülhetnek, hogy a lengyelek várnak rájuk az utolsó csoportmeccsen. Német oldalon Bolk mellett Smits jutott négy gólig, míg a másik oldalon Mörk 12, Herrem 7, míg Oftedal, reistad és Dale négyet,négyet lőtt.

Nagyon korai lenne kijelenteni, de ha semmi nem jön közbe akkor kiváncsian várjuk, hogy ki tudja megverni ezeket a norvégokat. Ugye a mi águnkon vannak, reméljük találkozunk is majd velük. A végeredményt leírni is félelmetes:

Németország – Norvégia 23-42 (14-22)

Fotó: timeoutmag.com

19130 megtekintés.

Megosztás
Exit mobile version