Sokan talán úgy ültünk a televíziók elé a D.-csoport zárómérkőzésére, a román-norvégra, hogy dőljünk hátra és élvezzük. De vajon lehet-e továbbra is olyan magas szintű kézilabdát játszani Mörkéknek mint amit produkáltak a németek ellen. A több sebből vérző román csapat, talán ideális partner lehet ehhez, de az is elképzelhető, hogy megpróbálják majd széttördelni az északiak játékát!? Az biztos, hogy eredménytől függetlenül mindkét csapat továbbjutott, de ugye nagyon nem mindegy, hogy ki mennyivel.

A norvég kapuban egy nagyon kedves régi ismerőssel találkozhattunk Katrine Lunde személyében. Meglepően jól kezdtek a románok, gólra, góllal válaszoltak, főleg Ostase volt elemében (3 találat), 9 perc után 5-6. Majd gyors egymásután két támadásba bele hibáztak, Oftedal és Kristiansen sem hibázott lerohanásból, 5-8-nál érett a román időkérés. Jött is a változás, Iuganu, Neagu, Laslo gól, 8-8 (!). Mondhatni eljött az ideje az északiak védelmének rendbe hozásához, ami egy majd 8 perces román gólcsendet eredményezett, 9-12. Aztán nem várt porszem csúszott a gépezetbe és főleg a támadásokba, vagy technikai hibák vagy remek román védekezések következtek, míg a másik oldalon Neagu és Buceschi gólok, a szünetben – ki gondolta volna – 13-13.

A második félidőre a románok kapust cseréltek, Dedu védett is több lövést, igaz a másik oldalon Lunde is, 5 perc után csak 1-1 találat született. Szép lassan a kapusok meccsévé alakult a játék képe, Dedu továbbra is szenzációsan védett (50%), Lunde is kapaszkodott rendesen – hetest is fogott – 15 perccel a vége előtt 17-19. Aztán nem sokkal később Lunde újabb büntetőt fogott, majd néhány lövést is hárított, az 50.-ik percre eldőlni látszott 19-23. Aztán talán elfáradtak kicsit a románok, így a végére nem maradt izgulni való, de szégyenkezni egyáltalán nem kell Neaguéknak. Ostase 6, Neagu és Buceschi 4-4 gólt lőtt, míg  a másik oldalon Herrem 6, Oftedal és Dale ötöt-ötöt, na és Nora Mörk négyet.

Összsességében a románok remekül helyt álltak, viszont ez nem ér pontot a következő körre, Norvégia 4, Németország pedig két ponttal csatlakozik a magyar csoport továbbjutóihoz.

Románia – Norvégia 28-20 (13-13)

Tabella:

  1. Norvégia 3 3 0 0 6 105-65 6 pont
  2. Németország 3 1 1 1 66-82 3 pont
  3. Románia 3 1 0 2 2 67-74 2 pont
  4. Lengyelország 3 0 1 2 67-84 1 pont

fotó: zimbio.com

3301 megtekintés.

Megosztás