Igazi „nagyüzemi zárás” vár ma ránk a dániai női kézilabda Európa-bajnokságon. Mindkét csoportban, teljes fordulót rendeznek zárásként, hol kisebb, hol nagyobb téttel. Lesz ma két meccs az elődöntőért, néhány tét nélküli és/vagy talán néhány presztízsmeccs is.

No de haladjunk időrendi sorrendben, a mi csoportunkban egy Hollandia-Románia mérkőzéssel kezdődik a sorozat. Az előjeleket ismerve, minden bizonnyal a tulipánosok a csalódottabb csapat, viszont ők egy esetleges győzelemmel és a későbbi német-horvát számukra kedvező alakulásával, még játszhatnak legalább az ötödik helyért. Ami a románokat illeti, ők biztos a csoport utolsó, hatodik helyén végeznek és tegnap is láthattuk, hogy eléggé elfáradó, széteső csapat benyomását keltik.

A román kapitány a szemmel láthatóan „agyonhajtott” Neagut sem játszatta, az ellenünk remeklő Ostaset pedig nem is nevezte erre a meccsre, ezáltal lehetőséget biztosítva az eddig kevesebbet játszóknak. 9 perc után (6-2 Hollandiának) már-már azt hittük, hogy el is dől a mérkőzés, de a románok tudtak újítani, 15. perc 8-6. A továbbiakban is megmutatkozott, hogy a világbajnok miért is tart ott az EB-n, ahol. A szünetre ugyan négy gólos előnybe tudtak kerülni, de még mindig nem meggyőző Malesteinék játéka.

Aztán a második játékrész elején még tartani tudták magukat a románok, de aztán a Metzingen 21 éves üdvöskéje, Bo van Wetering (képünkön) vezetésével elhúztak a hollandok, 47. perc 26-19. A végére nem maradt izgalom, a várakozásoknak megfelelően, összességében simán nyert Hollandia. Van Wetering volt a legeredményesebb 8 góllal, a másik oldalon Laslo hetet és Polocoser hatot lőtt.

Hollandia – Románia 35-24 (16-12)

fotó: handball-world.news

Megosztás