Site icon Handballexpert

Kézilabda EB: Oroszország az ötödik

Azon gondolkodtam a mai, ötödik helyért lejátszott mérkőzés előtt, hogy vajon egy „ilyen” kontinenstornán, van-e egyáltalán bármi értelme lejátszani ezt a meccset!? Aztán arra jutottam, hogy egye fene majd meglátjuk, nagyon kíváncsian vártam, hogy melyik oldalon látok majd nagyobb motivációt! Az biztos, az idei év nem a sport éve volt, minden egyes mérkőzésnek örülnünk kell.

Nem néztem utána annak, hogy volt-e már olyan EB vagy VB, ahol menet közben menesztettek egy szövetségi kapitányt, most viszont az orosz kispadon Ambros Martin eddigi segítője, Alekszej Alekszejev ült Hollandia ellen. Nem hinnénk, hogy emiatt, sokkal inkább a narancsmezesek eddigi formájának is köszönhetően villámrajtot vettek az oroszok, 10. perc, 7-2. Aztán a továbbiakban is ők tűntek motiváltabbnak, Managarova megint remekül játszott, az első játékrészben 5/5-el állt. Az orosz kapuban Kalinina is jól teljesített, a másik oldalon Wester viszont nem hozta a szokásos formáját, igaz ebben a védekezés sem sokat segített, a szünetben: 18-13.

És ahogy az egész Európa-bajnokság, úgy a második félidő sem a világbajnok hollandokról szólt, esélyük sem volt még a felzárkózásra sem, 15 perc után már héttel mentek az oroszok (26-19). Aztán szépen csendben lecsordogált az utolsó negyedóra is, Kalinina (képünkön) 16 védéssel, 40 %-on állt meg, a túloldalon Abbingh 10 gólja, maximum csak szépségtapaszt ért Hollandiának. Oroszország egy döntetlennel és egy vereséggel lett „csak” ötödik.

Oroszország – Hollandia 33-27 (18-13)

fotó: stregspiller.com

Megosztás
Exit mobile version