A tegnapi két „tét nélküli” találkozó után, ma jóval tüzesebb mérkőzéseket vártunk. Kezdésnek a Hollandia-Németország hivatott eldönteni, hogy mely csapatoknak lehet még esélye az elődöntőbe jutni a 2. csoportból. Ugye Norvégia már biztos négyben van a maximális 8 pontjával, Horvátország hat ponttal áll (de nekik már csak a németek elleni meccsük lesz holnap), 4 pontos Németország és 2 Hollandia. Sajnos mi és a románok nulla ponttal állunk, így a ma esti találkozó „csak” presztízsmeccs lesz. Ugye, ha Hollandia nem nyer, akkor német-horvát lesz az elődöntőbe jutásért, még döntetlennel is.

Nagyon fura ezt leírni, a világbajnoknak még csak egyetlen győzelme van a kontinenstornán, viszont ha halovány is, de még mindig van esélye akár négybe jutni a narancsmezeseknek. Hatalmas rohanással kezdődött a mérkőzés, mindkét csapat gyors támadás befejezésekkel szeretett volna operálni. Mi semleges nézők örömmel vettük tudomásul, hogy az első tíz percben csak kapkodhattuk a fejünket a kétoldali gólváltások után, először a hollandok tudtak elmenni kettővel, 7-5. Időt is kértek a németek, ami eléggé hatásos volt, egy 4-0-ás két percet produkáltak, persze kellettek hozzá a holland hibák is, máris időkérés a másik oldalon. Ha nem is rövid időn belül (még kettőt dobtak a németek), de hosszabb távon eredményes volt ez az időkérés is, a 25.-ik percben 13-14. A mérkőzés krónikájához mindenképp hozzátartozik, hogy az iram továbbra is elképesztő volt, a gólok száma pedig a kapusok, főleg Eckerle jóvoltából csökkent. Aztán láss csodát, az utolsó 5 percben csak két gól esett, 14-15-el mentek pihenni a csapatok.

Aztán a második játékrész elején azt is megmutatták a csapatok, hogy nemcsak rohanni tudnak, hanem védekezni is, 39. perc 18-19. Eckerle továbbra is fantasztikusan és látványosabban védett, de Wester sem maradt le tőle, nagyon izgalmas utolsó 13-14 perc várt ránk, 21-21. És igen, innentől mindent megtettek a csapatok, hogy ne húzzon el a másik, mi sem jelzi ezt jobban, mint 23-24-nél a holland időkérés az 52. percben. Van Wetering rögtön kiegyenlített, miközben Maidhof még ki is állíttatta magát és ha mindez nem lett volna elég, a középkezdés után a labdát is eladták, amiből Malestein faulttal együtt dobott üres kapus gólt, kettős emberelőny. Aztán kettővel ment el Hollandia, majd Bölk kettős emberhátrányban is betalált és egy őrült véghajrá következett, amit 28-27-es holland vezetésnél két elképesztő Wester bravúr koronázott meg, elképesztő mérkőzés volt!

Hollandia – Németország 28-27 (14-15)

Lehet három hat pontos csapat, de Hollandia gólaránya a legrosszabb, a német-horvát győztese elődöntőzik!

fotó: zimbio.com

Megosztás