Site icon Handballexpert

Kézilabda EB: Sima meccs után, döntőben a franciák

Nem mostanában találkozott női kézilabdában Franciaország és Horvátország (2013-ban). Elődöntőben pedig végképp nem szoktak összecsapni és ez sohasem a franciákon múlt eddig, ugyanis Pijevicék történetük során először kerültek a négy közé!

Túlságosan nem hinnénk, hogy a franciák nagyon megijedtek volna a torna meglepetéscsapatától, de mivel elődöntőről van szó, itt már senkit sem lehet félvállról venni. Mindent elmond az első félidőről, hogy a horvátok mindössze öt gólt dobtak, – 11 perces gólcsendet is produkáltak közben – miközben Leynauldnak csak három védést kellett bemutatnia. A támadószekcióban Niakate (4) és Zaadi (3) remekelt, tulajdonképpen harminc perc alatt eldőltek az érdemi kérdések. Pijevic ötöt védett a túloldalon, amúgy is egyedül csak védekezésben tudtak néha valamit mutatni a horvátok, de így is 15-5-el mentek az öltözőbe a csapatok!

Aztán a második játékrészben hét perc alatt a horvátok annyi gólt dobtak mint az egész első félidőben, de a franciák is lőttek közben hármat, így még mindig nyolc közte, 18-10. Azért a franciák nem engedtek le annyira, hogy jobban megszorítsák őket, „normális” körülmények között is ők a jobb csapat, így pedig nem is lehetett kérdés. A horvátoknak semmi okuk sem a szégyenkezésre, sem az elkeseredésre, sok más csapat örült volna a négy közé kerülésnek. A franciák „félgőzös” játék után várják a döntőbe, a norvég-dán győztesét.

Franciaország – Horvátország 30-19 (15-5)

fotó: szon.hu

 

Megosztás
Exit mobile version