Jól csengő, Norvégia – Dánia mérkőzés várt ránk a női kézilabda Európa-bajnokság második elődöntőjében. Norvégia eddig minden meccsét megnyerte, ráadásul mindet simán, a dánok a már döntős franciáktól kaptak ki. Utóbbi négy egymás elleni találkozójukat kivétel nélkül a norvégok nyerték és ugye a nézők nélküli hazai pálya sem lehet most segítség Dániának.

Azért még egy brutális statisztikát engedjünk meg a mérkőzés előtt. Norvégia eddig tizenegyszer játszott elődöntőt kontinensviadalon, amiből tízet meg is nyert! No de térjünk vissza a jelenbe és erre az EB-re. Szinte nincs olyan egysége a norvég csapatnak, amiben ne ő lenne a legjobb ezen a tornán. A kapusposzton viszont a dánok üdvöskéje, Sandra Toft nyújtott egészen kiemelkedőt, ha ma akar Dánia keresni valamit, akkor talán még erre is rá kell tennie egy lapáttal.

Oda is rakta rendesen magát a házigazda az elején a védekezésben, 10 perc alatt mindössze hármat kaptak, ők viszont négyet dobtak, – Bidstrup triplázott – 3-4. A továbbiakban is rendkívül fegyelmezetten játszottak a dánok, a 18.-ik percig egyetlen labdát sem adtak el (!), jött is a norvég időkérés, 6-10-nél. Nem magyar meccs, beszélhetünk picit a játékvezetőkről is, enyhén a vendégeknek kedveztek, de a norvégok emberelőnyökben sem igazán tudtak villogni, főként Mörk révén a hetesekből éltek, 23.-ik perc 8-11, időkérés a másik oldalon. Egy majd 13 perces (!) gólcsendet tört meg Herrem és aztán, hogy még „vállalható” hátrányban legyenek Kristiansen is betalált az utolsó másodpercekben, a szünetben 10-13.

Az várható volt, hogy Dánia nem fogja végig hiba nélkül bírni, de hogy ezeket a bakikat rögtön a második félidő elején teszik és főleg ilyen nagy számban azt talán senki nem gondolta volna. 14-nél egyenlítettek is Oftedálék, majd 16-15-re már ők vezettek. Aztán bele mentek a dánok egy nagy rohanásba, ez általában a szomszédoknak szokott kedvezni. Nos 48 percig senki sem szerzett ebből előnyt (20-20) viszont innentől már csak a norvégok vezettek és itt mindenképp meg kell említenünk Katrine Lunde nevét is, több szenzációs védéssel növelte csapata önbizalmát. A szünetben még egy Sandra Toft fotó volt kiválasztva ehhez az összefoglalóhoz, de második félidei szenzációs játékának köszönhetően Norvégia felé billent a mérleg nyelve. Itt válogathattunk volna a második félidőben szenzációs Reistad vagy a már említett Lunde közül, de mi Nora Mörk mellé tesszük a voksunkat, ugyanis a hat találata mellett, jó néhány remek gólpasszt is kiosztott. Közel voltak a dánok, de Norvégia újra bebizonyította nagyságát e gyönyörű sportágban.

Norvégia – Dánia 27-24 (10-13)

fotó: handbollskanalen.se

8520 megtekintés.

Megosztás