Site icon Handballexpert

Kézilabda EB: Újabb orosz győzelem

A B. Csoportban az oroszok egy spanyolok elleni győzelemmel kezdtek, a csehek pedig egy viszonylag szoros vereséggel indítottak a svédek ellen. A mai találkozón sem ők voltak az esélyesek, hisz úgy tűnik, hogy Ambros Martin tudja pótolni a nagy hiányzóit.

Az oroszok láthatólag nem akartak a múlt meccsük hibájába esni és az elején hátrányba kerülni, de ezen az EB-n lassan már megszokjuk, hogy az esélytelenebb csapat mindig jól tartja magát az első játékrészben. Így volt ez ma is, a tizedik percben 5-5. Egy 3-0-ás cseh sorozatot, egy ugyanilyen arányú orosz követett, a 18.ik percben is döntetlen. Innen azért picit magasabb fokozatra kapcsoltak az oroszok, több gól között Managarova és Ilina duplái is kellettek a 15-13-as félidei vezetéshez.

A második félidő nagyobb küzdelemmel kezdődött és jóval kevesebb góllal (2-2), így a 40.-ik percben még mindig nem dőlt el, 15-17. A 44.-ik perc elején is két góllal mentek Dimitrieváék, majd egy nyolc perces gólcsend következett mindkét oldalon. Aztán maradt az eddigi forgatókönyv, a végén Maslova (képönkön) duplázott és ezzel maradt – talán a vártnál nehezebben – az orosz előny és ezzel a győzelem.

Csehország – Oroszország 22-24 (13-15)

fotó: handnews.fr

2190 megtekintés.

Megosztás
Exit mobile version