Site icon Handballexpert

Kézilabda EB: Veretlenek maradtak a franciák is

Az eddig száz százalékos franciák láthatták a nagy rivális oroszok küzdelmes győzelmét, mindenképp győzniük kellett, az egy ponttal érkező spanyolok ellen, hogy ne maradjanak le Ambroséktól. Látva a két csapat eddigi mérkőzéseit és főleg Leynaudék védekezését erre meg is volt minden esélye a galloknak.

2-2-nél máris bemutatták a franciák, hogy mit is tudnak hátul, hat percre lehúzták a rolót, a kilencedik percre 5-2. Mielőtt nagyobb bajba jutottak volna a spanyolok, támadásban is és védekezésben is összeszedték magukat Carmen Martinék – aki ma is fantasztikusan lő, eddig 5/5 – a 20.-ik percben 10-8. Ezután újra jött egy majd hat perces francia retesz, így a félidőben 16-10.

Nehéz lett volna elképzelni a szünetben, hogy a második játékrészre bármit is változzon a mérkőzés képe és nem is változott. Kilenc perc után is maradt a szünetre kialakult különbség, 18-12. Zaadi azért óvatosan elért négy gólig, de nagyon úgy tűnik, hogy a franciák ezúttal is a védekezésükkel nyerik meg a meccset, 45.-ik perc 21-16. Aztán a 47.-ik percre végre életjelet adtak a spanyolok, Gassama, Campos, Gonzalez, Martin és Lopez talált be gyors egymásután, 49.-ik perc 21-20! Alexandra Lacrabere (képünkön) törte meg a majd hat perces francia gólcsendet, majd gyorsan duplázott, újra hárommal mentek a franciák. Ugyan még egyszer visszajöttek egy gólra a spanyolok, de már nem volt visszaút, de összességében így is megérdemelten nyertek a franciák.

Lacrabere volt a legeredményesebb a franciáknál öt góllal, de Zaadi és Dembele is 4-4-et dobott, a másik oldalon Carmen Martin megint elképesztő volt, 10/9.

Franciaország – Spanyolország 26-25 (16-10)

fotó: tellerreport.com

1838 megtekintés.

Megosztás
Exit mobile version