A Dvtk.eu írását változtatás nélkül közöljük.

Molnár András közel 30 éve dolgozik kézilabdaedzőként a férfi és női szakágban is – a női első osztály kivételével – minden osztályt minden korosztállyal megjárva.

Az oldalvonal melletti pályafutását Nyírbátorban kezdte, majd 1999 és 2004 között az NB I. B-ben szereplő Bőcs csapatánál dolgozott vezetőedzőként és az utánpótlás szakmai vezetőjeként.

Ebben az időszakban bajnoki ezüstérmet nyert a női csapattal, és a Magyar Kupa negyeddöntőjébe jutott, míg az ifjúsági lány csapat két bajnoki címet szerzett a Ferencváros előtt.

Ezt követően 17 évet töltött Hajdúnánáson, ahol az alapoktól épített fel egy szisztematikusan működő klubot az utánpótlástól a felnőtt csapatig.

A tavalyi évben már a Nyírbátor vezetőedzőjeként szerzett bajnoki címet az NB II. Észak-keleti csoportjában, míg mindezek közben 2013-ban európai mesteredzői, előtte pedig a Testnevelési Egyetemen szakedzői végzettséget szerzett. Továbbá az MKSZ határokon átnyúló projektjének, az Együtt Növünk Fel Alapítvány partium rész szakmai igazgatója.

Óriási megtiszteltetésként ért a megkeresés” – kezdte Molnár András.

„Kaptam az élettől egy új lehetőséget, hogy egy még komolyabb rendszert építsek ki, mint ahogy a korábbiakban tettem Hajdúnánáson. Miskolcban és borsod megyében óriási erő van, mint ahogy Diósgyőrben is. Őszintén hiszem, hogy komoly szintre fogjuk tudni eljuttatni a kézilabdázást, de ehhez idő kell. Közel két évtizede kerültem el a megyéből, ezt a munkát pedig azért vállaltam el, mert nagyon szeretem a kézilabdát és bízom benne, hogy a DVTK a nevéhez méltó helyére fog kerülni megfelelő időn belül ebben a sportágban.”

 

A tavalyi évben újjáalakult DVTK férfi kézilabda szakosztályának felnőtt csapata megnyerte a Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves megyei I. osztályt, és feljutott az NB II. Észak-Keleti csoportjába, ahol új kihívások várnak a piros-fehérekre.

„Minden idők legerősebb Észak-keleti bajnoksága következik – folytatta az ambiciózus szakember. – Azt gondolom, hogy az első évben nem lehet konkrét célokat megfogalmazni, de a minél jobb szereplés és az, hogy egy olyan csapat magját tudjuk lerakni, ami a későbbiekben többre is hivatott, jó kiindulási alap lehet. Szeretnék egy fegyelmezett, munkás csapatot kialakítani, hiszen mindig azt szoktam mondani a játékosaimnak, hogy azokat kedvelem, akin rajta van a munkásruha. Ha ez párosul a szorgalommal és a tehetséggel, akkor csak jó sülhet ki belőle. Továbbá szeretnék kialakítani egy olyan játékstílust, amire azt mondják, hogy ez a Diósgyőr. Természetesen támaszkodni fogok előző kollegám munkájára, és nem fogok mindent eldobni. Alapfilozófiám, hogy az értékeket meg kell tartani. Ezeket megpróbálom megismerni, és átültetni az én általam képviselt tudásra, hogy minél eredményesebbek legyünk. Egy harcos és küzdő csapatot szeretnék a pályán látni, aki soha nem adja fel, mert hiszem, hogy ezzel nagyon sokat el lehet érni. De ahogy említettem, az első év tanuló év lesz minden szempontból. Egy dolog viszont biztos, minden energiámat arra próbálom fordítani, hogy a DVTK felkerüljön a kézilabda térképére.”

Molnár András érkezésével új szintre lép a DVTK kézilabda szakosztálya minden téren” – kezdte dr. Szász Zsuzsanna a DVTK Kézilabda Kft. ügyvezetője.

„Tapasztalata és korábbi utánpótlás-nevelő munkája révén nem csak a felnőtt együttes szakmai munkájában, hanem a 14 korosztályos csapatunknál is nagy szerepet kap. Az idei szezontól már közel 200 gyerek, játszhat a DVTK címeres mezében, akik András érkezésével a legjobb kezekbe kerülnek. Ami pedig a felnőtt csapatot illeti, az osztályváltást követően a tavalyi szezon Észak-keleti bajnokcsapatának edzőjétől jobbat nem is kívánhatnánk.”

Borítókép: Facebook.com/ DVTK Kézilabda
Forrás: Dvtk.eu

1085 megtekintés.

Megosztás