Színvonalas mérkőzést játszott a két magyar csapat.

Tulajdonképpen egyik gárda számára sem volt óriási tétje a szombat esti találkozónak, ugyanakkor nyilván egy ilyen párosításnak mindig megvan a presztizsértéke, Főleg úgy, hogy a Debrecen már a bajnokságban is többször közel volt a pontszerzéshez a nagy rivális ellen, legutóbb néhány héttel ezelőtt.

Most is abban a szellemben kezdték a találkozót, hogy szeretnék megnehezíteni az ötszörös BL-győztes dolgát. Sőt, egész egyszerűen ki kell mondani, hogy a Loki talán a legjobb első félidejét játszotta le a csúcssorozatban. Szilágyi Zoltán csapata remek tempóban, nagyon pontosan és ötletesen játszott, védekezésben pedig bizonyos periódusokban lassítani tudták a győri rohanást, ráadásul a kapusteljesítmény is a debreceni oldalon volt markánsabb. Ha taktikai oldalról közelítjük meg, a Debrecen kétbeállós játéka Planéta Szimonettával egészen remekül működött, láthatóan meglepte a győrieket.

A második félidőben színvonalas és bizony parázs csata alakult ki a két csapat között, amihez sokat hozzátett, a két játékvezető nem túl konzekvens teljesítménye. Hámori Konszuélát egy ütközés után kézben kellett levinni, reméljük, nem lesz annyira súlyos a sérülés, mint amilyen horrorisztikusnak tűnt. Úgy nézett ki, a Debrecen megint megrogyhat a nagy lehetőség kapujában, de nem ez történt, és főleg Jovana Jovovics remek végjátékának köszönhetően a Loki behúzta a találkozót, ezzel közelebb került a csoport ötödik helyéhez is.

DVSC Schaeffler-Győri Audi ETO: 29-28 (14-14)

Ld: Jovovics (5) ill. Nze Minko (6)

Kép: Infostart

3722 megtekintés.

Megosztás