Site icon Handballexpert

Kiélezett összecsapáson egy pontot szerzett a Ferencváros

Hullámvölgyek és hullámhegyek, talán így lehetne a legjobban jellemezni a Ferencváros és Esbjerg összecsapását a női Bajnokok Ligája csoportkörében, hisz a zöld-fehérek és a vendég dánok is vezettek már három találattal, végül 31-31-es döntetlennel ért véget az összecsapás.

A két csapat egymás elleni mérlege nem tekint vissza nagy múltra, hiszen a felek először 2020 februárjában csaptak össze egymással, ahol az Esbjerg hazai pályán kétgólos sikert aratott. Majd a visszavágón az FTC diadalmaskodott egy egészen kiélezett és pikáns párharc során és egy góllal sikerült felülmúlnia dán ellenfelét Kovacsics Anikóéknak.
Aztán a tavalyi szezonban is Kovacsics volt a vezér az idegenbeli találkozón, ahová a Fradi a koronavírus miatt teljesen megtépázva utazott el, majd aratott fantasztikus győzelmet 24-21-re. A második mérkőzés már nem sikerült olyan szépre a népligetiek számára, mivel hazai környezetben maradtak alul, az akkor már a Nerea Penát is sorában tudó Esbjergel szemben (24-28).

Ami az idei szezont illeti az FTC eddig 5 pontot gyűjtött, amivel a csoportja élén áll holtversenyben a német Dortmund csapatával, dán ellenfele pedig négy egységet szerzett.

Az előző hetekhez képest visszatért a csapatba Szucsánszki Zita, Szöllősi-Zácsik Szandra és Hársfalvi Júlia is.

A kezdősípszó előtt kedveskedtek a Ferencváros játékosai az Érd Arénába kilátogató szurkolóknak, ugyanis labdákat dobtak ki a lelátó különböző pontjaira. Kivéve Angela Malestein, hiszen a holland szélső ahelyett, hogy kidobta volna a labdáját az első sorban helyet foglaló kislány kezébe adta azt, aki percekkel a gyönyörű pillanat után is árgus szemekkel vizslatta a játékszert.  A hangulatra sem lehetett panasz, hiszen a szép számú Fradi tábor már az első pillanatoktól kezdve hangosan és szenvedélyesen buzdította csapatát.

A találkozó két gyönyörű Emily Bölk találattal indult, amire Henny Reistad vezetésével hamar válaszoltak a dánok, sőt 5 perc elteltével a vezetést is átvette Jesper Jensen együttese. (2-3).

Körülbelül a tízedik percig kellett arra várni, hogy az FTC védelme rendeződjön és megtalálják a játékosok egymás között az összhangot, a következő öt perc olyan jól sikerült a magyar csapat számára, hogy egy 5-3-as szériának köszönhetően újra átvette a vezetést 9-8-nál. Majd a folytatásban sem vett visszább a népligeti gárda, mivel a 20. perc elejére 13-10-re növelte az előnyét.

Angela Malestein ezen a héten nyilatkozott a trükkös lövéseiről, valamint azok gyakorlásáról, illetve Elek Gábor is megszólalt az ezt követő reakciók kapcsán. Malestein nem csak beszélt róla, hanem meg is csinálta egy hétméterest követően a cundert, ami után Eleg Gábor reakciója mindent elmondott, hiszen a holland játékos kiélezett szituációban vállalta be a rizikós megoldást, azonban góllal zárult a tekerése.

Sajnos a folytatás nem alakult mosolygósan magyar szempontból, hiszen egy 3-1-es meneteléssel az Esbjerg csapata felzárkózott a Ferencvárosra, 14-14-nél utolérte azt, majd a vezetést is sikerült magához vennie a vendég együttesnek. Ekkor Reistad okozott a kelleténél nagyobb zavart a Fradi védelmében, ami után Klujber Katrin két perces pihenőt is kapott a szerb játékvezető párostól.

Másfél perccel a játékrész vége előtt hívta magához a lányait Elek Gábor, majd az időkérést követő támadásból Szöllősi-Zácsik Szandra volt eredményes. Egy másodperccel a félidő vége előtt pedig Klujber Katrin vette be Rikke Poulsen kapuját, amivel döntetlenre mentette a találkozó állását (16-16).

Dán góllal indult a játék a fordulást követően, majd szűk négy perc elteltével kettős emberelőnybe került a Ferencváros, ahol Márton Gréta volt eredményes, aztán a középkezdést követően Angela Malestein lopott labdát, amivel újra a zöld-fehérekhez került a vezetés (19-18).

Szucsánszki Zita sérülését követően játéklehetőséghez nem jutott, de annál fontosabb tanácsokat osztogatott a kispadon Itana Grbic számára.

A második játékrészre a kapuban cserélt Elek Gábor; Janurik Kinga helyére érkezett Bíró Blanka, aki hatalmas védéseket mutatott be, főleg az ellenfél szélső játékosaival szemben. Azonban Henny Reistad és Kristine Breistol lövéseivel ellen ő is tehetetlen volt, így szűk negyedóra elteltével érkezett is a második ferencvárosi időkérés.

Nem sokkal később a dánok is tarthattak egy perces „meetinget”, de ez inkább magyar szempontból sült el jobban, hiszen Malestein hetese, valamint lerohanás gólja után újra egyre zárkózott fel az FTC (28-29).

Három perccel a dudaszó vége előtt már senki nem bírta ülve a találkozó hevét, az egész aréna talpra pattant és egyként buzdította a Ferencvárost, talán ennek is volt betudható Reistad hibázott lövése, majd a gyors támadásból Márton Gréta góljával egalizálta az eredményt a magyar bajnok (31-31).

Ha pedig izgalmakból nem lett volna elég, akkor az utolsó percben mindkét együttes támadhatott a két pontot érő találatért, azonban hiába a hatalmas erőfeszítés be kellett érniük az 1-1 ponttal.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa díján Henny Reistad és Angela Malesteinnel osztozik, mindketten 10-10 gólt jegyeztek a találkozó folyamán.

Ahogy arra az összecsapás előtt is lehetett számítani, úgy be is igazolódott: egy kiélezett, harcos találkozó volt a hét mérkőzése, ahol a hatvan perc legjobbjának Angela Malesteint választották meg. Ezzel a döntetlennel a Ferencváros továbbra is veretlen a Bajnokok Ligája csoportkörében, azonban már két vesztett pont szerepel a neve mellett.

 

 

1620 megtekintés.

Megosztás
Exit mobile version