A nagy bravúr után ezúttal nem tudott nyerni a magyar válogatott.

A magyar válogatott három remek csoportmérkőzés után csütörtök délután kezdte meg a középdöntős szereplését Kölnben. A találkozót megelőzően a mieink számítottak esélyesnek Ausztria ellen, de azért feltétlenül óvatosságra adott okot, hogy ez az osztrák csapat korábban Horvátország és Spanyolország ellen is döntetlent tudott elérni.

A mieink esélyeshez méltóan kezdték a találkozót. Ancsin Gábor átlövései remekül ültek, sikerült megtalálni a helyzeteket. 6:3-nál úgy tűnt, a magyar csapat pályára tudja tenni a két együttes közötti különbséget. Ezt követően azonban az osztrák együttes elkezdte azt a  7:6 elleni játékot, amire számíthattunk is tőlük. Erre sajnos sokáig nem volt válasza a magyar együttesnek. Próbálkozott a csapat egy nyitott védekezéssel, de ez igazán nem tudta megakadályozni hosszú távon az osztrák helyzetkialakítást. Bodó Richárd ezúttal jól szállt be, volt is esély arra, hogy a szünetben előnyben legyen a magyar csapat, de  Lukas Hutecek óriási bombával egyenlített.

A második játékrész elején megint volt egy momentuma a magyar együttesnek, több osztrák helyzetkialakítást is sikerült megakadályozni, de támadásban megint jöttek olyan bosszantó hibák, amelyek miatt nem sikerült nagyobb előnyt kiharcolni, végül szoros állással jutottunk el a végjátékig. Az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy ebben az időszakban néhány szituáció megítélését talán jogosan vitathatta a magyar stáb, ugyanakkor erre fogni kár lenne a vereséget, a csapat és a szakmai stáb is tompább volt, mint korábban. A végén több esélyes is lett volna, hogy valahogy behúzza a gárda ezt a fontos meccset, ám több lehetőséggel sem sikerült élni.

A legeslegnagyobb cél távolabb került, de lehet játszani még néhány jó mérkőzést, illetve persze semmiről sem kell lemondani, rengeteg meglepetés van ezen az Eb-n.

Magyarország-Ausztria: 29-30 (17-17)

Kiemelt kép: EHF

Megosztás