A két együttes csoporton belül elfoglalt helyét tekintve óriási küzdelem várható. Ez a mérkőzés nem csak a második (esetlegesen első, ha a Barcelona vereséget szenved otthon a Montpellier ellen) hely sorsáról dönt, de arról is, hogy lesz-e a 2023-as szezon után újra magyar összecsapás a nyolcaddöntőben. Magdeburgi részről pedig azon felül, hogy a német csapat szeretne megspórolni plusz két meccset a Bundesliga sűrű versenynaptára mellett, gondolnia kell a hétvégi Füchse Berlin elleni rangadóra, amely a bajnoki címről is dönthet.

Egy érdekesség mindjárt a Veszprém kapujában Mike Jensennel a kezdő csapatban. A mezőnyjátékosok tekintetében nincs meglepetés, a szokásos kezdő sorával áll fel a bakonyi alakulat. Magnusson góljára Fabregas válaszol, amely egy-egy elhibázott lövés után érkezett a csapatok részéről. Ligetvári viszonylag hamar kapta meg az első két percét, ami a múltkori kipontozódása szempontjából érdekes lehet, de a másik oldalon O’Sullivan is pihenőt kap a játékvezetőktől. Rémili jól szervezi a támadásokat, melyből a Veszprém rendre eredményes, de Wiegerték sem akarnak lemaradni, a 12. percben 5-5. A vártnál korábban, a 14. percben érkeznek a cserék, de a németek most el tudnak lépni 3 góllal Hernandez védéseinek köszönhetően. Sok a veszprémi pontatlan lövés, és ezt az ellenfél könyörtelenül kihasználja (20. perc 7:10). A 24. percben a frissítéseknek köszönhetően új lendületre kap az Építők, és utoléri ellenfelét. Bennet Wiegert magához szólítja az övéit a 25. perc derekán. Kőkemény védekezés itt is ott is. Hihetetlen csata folyik, a félidő ennek megfelelően egál, 14:14.

A játékvezetők elengedik a félfaultos lövéseket, amiből egyelőre nem jön ki jól a Veszprém. Jensen a második félidő elején két fontos védést is bemutat, ám a másik portás is éber, így az állás továbbra is döntetlen a 41. percben. A magyar bajnok nem tudja átvenni a vezetést, ami fontos lenne a végjáték szempontjából. Mire ezt leírom, a 46. percre El Deera góljával már a hazaiaknál az előny (22:21). Újfent változik az állás és a vendégek kapusának védései nyomán 2 gólos előnyben a Magdeburg.

Sajnos a végéig már nem nagyon változott a meccs képe. A két gárda kőkeményen védekezett, de a veszprémiek pontatlan lövéseinek és Sergey Hernandez védéseinek köszönhetően a németek győzedelmeskedtek, megszerezve ezáltal a csoport 2. helyét, a Veszprém pedig az ősi rivális Szeged ellen válthatja meg a jegyét a legjobb nyolc közé.

Kiemelt kép forrása: saját fotó.

Megosztás