Site icon Handballexpert

Kimagasló második félidei játékkal döntőben a Győri Audi ETO KC!

Az első félidőben még nem bírt egymással a Győr, valamint az Esbjerg csapata a fordulást követően azonban nem kegyelmezett a zöld-fehér alakulat, így holnap aranyéremért léphet pályára a női kézilabda Bajnokok Ligájában.

Új csarnok, régi Győr. Így kezdte az arénában adott interjúját Ambros Martin, akinek csapatát hatalmas üdvrivalgás fogadta az MVM Dome-ban, ami első alkalommal ad otthont a Bajnokok Ligája négyes döntőjének.

A csapatok bevonulása után köszöntötték az All-Star Team játékosait, név szerint: Linn Blohmt, Stine Oftedalt, Kari Brattsetet, Laura Glausert, valamint Sanna Solberg-Isaksent, illetve a magyar együttes vezetőedzőjét Ambros Martint.

Kristine Breistöl góllal indult a találkozó, amire a látszólag egészséges Stine Oftedal válaszolt, amikor hétméterest harcolt ki, amit Veronica Kristiansen értékesített is. Nem sokkal később Vilde Ingstad kiállítását követően Silje Solberg góljának örülhetett a több mint tízezer magyar szurkoló, a norvég kapus aztán még egy találattal megörvendeztette a publikumot, még az első játékrész alatt.

A 10. percre 6-4-es dán vezetéssel léptünk be, Henny Reistad, ahogy a tavalyi döntőn, úgy most is tarthatatlannak bizonyult, így kénytelen volt az ETO feljebb tolni a hatos falát, majd a félidő feléhez közeledve érkeztek az első cserék is; Crina Pintea és Eun Hee Ryu, illetve védekezésben Estelle Nze Minko váltotta Oftedalt. Ekkor már megállapítható volt, hogy a kapusokon semmi sem fog múlni, a már említett Solberg a két lőtt gólja mellett több fontos védést is mutatott be, de a másik oldalt Rikke Poulsen is fantasztikus hárításokkal csigázta a kedélyeket.

Többször volt lehetősége az Esbjerg együttesének ellépnie akár három góllal is, de rendre hibáztak a döntő pillanatokban, így a 20. percben kétgólos győri hátránynál jött Ambros Martin időkérése, ami hatott is a játékosaira. A játékrész hajrájához közeledve kiegyenlített az ETO, majd a vezetést is sikerült átvenniük, köszönhetően a védekezési forma váltásnak, azonban a szünetre 15-15-ös eredménnyel vonultak a felek, pedig Oftedal kezében ott volt a lehetőség, viszont Poulsen hárította a norvég irányító próbálkozását.

Győri támadással és góllal indult a második játékrész, amire aztán egyből rá lőtt még egyet a magyar bajnok, így egy perc leforgása alatt 17-15-ös előnyben találhatta magát. A dán alakulatnak 18-18-nál sikerült beérnie ellenfelét, majd húsz másodperc múlva már ismét kettő volt közte, hiszen Stine Oftedal gyors találatát követően, Estelle Nze Minko csent labdát.

Ezt az előnyt sikerült megduplázni a 42. percre, ekkor már 24-20-ra vezetett a Rába-parti gárda, majd egy minutummal később Mette Tranborg számára villant a piros lap, a dán játékos harmadik kétperces kiállítását zsebelte be ekkor.

Az eddig sziporkázó Henny Reistad talán a mérkőzés kulcspillanatában hibázott hétméterest Amandine Leynaud-al szemben, a francia hálóőr 24-22-es állásnál tolta fölé a büntetőt, ráadásul az Esbjerg emberhátrányba zárkózhatott volna ellenfelére. Ezt követő hét percben csupán egyszer tudtak Leynaud hálójába találni az ellenfél játékosai, ami a találkozót is eldöntötte. Fodor Csenge is remekül szállt be a mérkőzésbe, hiszen fontos gólokat szerzett, végül négy találattal zárta az mérkőzést.

53. percben Jesper Jensen kikérte utolsó idejét is, de lányaira ezzel sem tudott hatni. A Győr irányította az egész második játékrészt és ebből az állapotból nem tudták kibillenteni az ötször BL győztest, ami a végére igazi örömjátékba fordult át, ez 32-27-es győzelmet eredményezett. A magyar együttes most hátradőlve várhatja ellenfelét a holnapi döntőhöz.

Az összecsapás legeredményesebb játékosa Henny Reistad lett 8 találattal, a győriektől Stine Oftedal ötször volt eredményes, azonban amit ki kell emelni az a kapuban nyújtott teljesítmény. Silje Solberg 34, míg Amandine Leynaud 58!! százalékkal zárta a mérkőzést az EHF statisztikája szerint.

fotó: Nász Nikolett

 

 

Megosztás
Exit mobile version