Az olimpiai bajnok franciák szinte már a legjobb négy között érezhezik magukat, a csoport második helyéért nagy csata várható az utolsó két fordulóban.

 Az 1-es csoport harmadik fordulójában a kölni Lanxess Arenában Franciaország és Izland csapott össze egymással a koradélutáni mérkőzésen. A gallok már az első félidőben kiépítettek egy biztosnak mondható különbséget, a 11. percben Desact gólját követően (7-4) hárommal vezettek, és az északiak már nem is tudtak ennél közelebb férkőzni, a félidei állás 17-14 volt. A második játékrész legelején még Viggo Kristjánsson góljával kettőre zárkózott Izland (17-15), de a franciák ezután is gyorsan vissza tudták állítani a kényelmes 3-5 gól közötti különbséget, és ennél közelebb már ismét nem engedték ellenfelüket. A legnagyobb különbség a meccs végére alakult ki, 33-30 után az 54. perctől nem hagytak kérdést Karabaticék, és az utolsó szűk 7 percet 6-2-re hozták. A franciák ezzel ötödik meccsüket is megnyerték, így a dánok mellett ők az egyetlen 100%-os csapat az Eb-n, és ha hétfőn Ausztriát is megverik, biztosítják helyüket az elődöntőben.

 Franciaország – Izland 39-32

 Ld: Richardson, Fabregas (6-6) ill. Rikhardssson, V.Kristjánsson, Vidarsson (6-6-6)

Elképesztő kapusparádéval indult a házigazda németek mérkőzése a még veretlen osztrákok ellen. Azt már megszokhattuk, hogy Andreas Wolff szinte minden meccsen kiemelkedő teljesítményre képes, ám ezen napon társa Constantin Möstl klasszis társa fölé kerekedett. Negyed óra után Wolff ötven, a huszonhárom esztendős Möstl hatvannégy! százalékkal védett, így nem véletlen hogy Ales Pajovic együttese vezetett is az első félidőben. A második játékrész elején sem akart az elődöntőbe igyekvő németek javára billeni az eredmény, az utolsó negyedórához érve először vezetett öt góllal Ausztria. Ekkor jött a fordulat, Mykola Bylik az ötvenedik percben megszerezte ötödik gólját, majd óriási német hajrá következett. A végjátékból nem jöttek jól ki az osztrákok, az utolsó tíz percben már nem tudtak gólt szerezni, Christoph Steinert pedig az utolsó percben megmentette az egyik pontot a házigazdának. Ez az eredmény a magyar-válogatottnak sem rossz, hisz két fordulóval a vége előtt a mieink a második helyen állnak. 

Németország – Ausztria 22-22

Ld: Knorr (6) ill. Bylik (5)

fotó: EHF

Megosztás