A magyar női junior válogatott szerdán 39-21-re nyert Argentína ellen. Ma az a Mexikó volt az ellenfél, amely tegnap 33-20-as vereséget szenvedett Dél-Korea ellen. A magyar válogatott kerete nem változott a tegnapihoz képest, Kovács Anikó betegség, Horváth Fanni pedig tanulmányi kötelezettség maradt ki.

A mieink kezdőcsapata: Zaj Klára, Szabó Anna, Varga Emília, Csernyánszki Liliána, Kövér Luca, Farkas Júlia, Vártok Tamara.

A magyar együttes az első félidőben végig kiválóan védekezett, többször nyitott variációt alkalmazva zavarta meg az ellenfelét, a sok labdaszerzés révén 8-10 lerohanás gólt szerzett. Az első játékrész során a mexikóiak 19, a magyarok 3 technikai hibát vétettek.

Az első 15 percben Vártok Tamara 5 lövésből 5 gólt lőtt, Csernyánszki Liliána, illetve Farkas Júlia pedig a gólpasszok mellett 3-3 gólt szereztek.

12-2-es állásnál 15 perc után teljes sorcserét hajtott végre mezőnyben Szilágyi Zoltán. Érkezett a pályára Török Fanni, Faragó Lea, Csíkos Luca, Panyi Anna, Szabó Lili,  illetve Gém Léna.

Faragó Leát és Csíkos Lucát érdemes külön kiemelni, hiszen előbbi sorozatban két labdát szerzett, illetve három alkalommal is betalált 15 perc alatt, míg Faragó Lea 5 lövésből 5 gólt szerzett.

A félidőben 26-3 állt az eredményjelzőn, mindhárom mexikói gólt Virgen Lezama Valeria lőtte. Az első játékrész során Zaj Klára 10 lövésből 7 védést mutatott be.

A második játékrész elején érkezett a kapuba csereként Lakatos Réka. A második félidő elején 10 perc alatt mind a 11 magyar támadásból gól született, Vártok Tamara 4, Varga Emília 3, Csernyánszki Liliána és Török Fanni 2-2 alkalommal talált be. 40 perc után 37-7 volt az állás. A 45. percben Török Fanni szerzete meg a 40. magyar találatot, majd az 56. percben Mexikó válogatottja elérte a 10 gólt (47-10).

Az 50. magyar gólt Gém Léna lőtte, akinek ez volt a hetedik találata. A 60. perc kezdetén Gajdos Petra is betalált, ezzel mind a 13 magyar mezőnyjátékos gólt szerzett, az utolsó percben három magyar gól is született, a végeredmény 54-10.

A csereként beálló Lakatos Réka hat védést mutatott be. A mérkőzés legjobbjának Csíkos Lucát választották. A magyar együttes legeredményesebb játékosa Vártok Tamara és Gém Léna volt 8-8 góllal, Csíkos Luca 7, Török Fanni 6, míg Faragó Lea és Csernyánszki Liliána 5-5 gólt lőtt.

A csoport másik mérkőzésén Dél-Korea 33-31-re győzött Argentína ellen. Két forduló után Magyarország 4, Dél-Korea 4, Argentína 0, Mexikó 0 ponttal áll. Ezzel eldőlt, hogy a magyar és a dél-koreai együttes továbbjutott, így a szombati 13:30-kor kezdődő Magyarország-Dél-Korea találkozó arról dönt, hogy melyik együttes visz magával tovább pontot a középdöntőbe.

A 4db 4 fős középdöntő mérkőzéseit június 23-25. között rendezik meg. A magyar együttes június 23-án (vasárnap, 16:15 vagy 18:30), illetve június 25-én (kedd, 13:30 vagy 15:45) lép pályára.

A magyar női juniorválogatott 18 fős kerete:
Kapusok: ZAJ Klára (NEKA), IMRE Szofi (Érd), LAKATOS Réka (DVSC SCHAEFFLER)
Jobbszélsők: GÉM Léna (Kisvárda Master Good SE), VÁRTOK Tamara (Moyra-Budaörs Handball)
Jobbátlövők: FARKAS Júlia (Győri Audi ETO KC), KOVÁCS Anikó (Praktiker-Vác), PANYI Krisztina (Érd)
Irányítók: HORVÁTH Fanni (FTC-Rail Cargo Hungaria), CSERNYÁNSZKI Liliána (DVSC SCHAEFFLER)
Beállók: SZABÓ Lili (Kisvárda Master Good SE), KÖVÉR Luca (Alba Fehérvár KC), GAJDOS Petra (Dunaújvárosi KKA)
Balátlövők: VARGA Emília (Motherson-Mosonmagyaróvári KC), CSÍKOS Luca (Praktiker-Vác), FARAGÓ Lea (NEKA)
Balszélsők: SZABÓ Anna (Moyra-Budaörs Handball), TÖRÖK Fanni (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Forrás: mksz.hu

 

Megosztás