A pénteki játéknapon csak az 1. selejtezőcsoportban rendeztek mérkőzéseket: a brazilok majdnem megégtek Bahrein ellen, Spanyolország simán legyőzte Szlovéniát.

Bahrein – Brazília 24-25 (14-11)

A két vesztes csapat találkozóján az életben maradás volt a tét az olimpiai álmokat nézve, az esélyesek előzetesen egyértelműen a brazilok voltak. Ennek ellenére Bahrein irányította végig az első félidőt, magabiztosan vezettek, míg a brazilok a sok csere ellenére sem találták meg az ideális összeállítást (14-11).

A második játékrészben a brazilok gyorsan zárkóztak (14-13), de az előny az ázsiaiaknál maradt, tíz perccel a vége előtt még mindig egygólos hátrányban volt Brazília (21-20). Ekkor azonban megrázták magukat a dél-amerikaiak, és hat perccel a vége előtt először átvették a vezetést (21-22). A végén egy támadáson múlt a pontok sorsa, ahol Bahrein az időkérést követően hibázott, a brazilok pedig egy gyors lerohanásban szerzett góllal megszerezték a győzelmet (Rudolph Hackbarth, 24-25). Ezzel életben maradtak a továbbjutási esélyeik, de vasárnap mindenképp le kell győzniük Spanyolországot, ha Szlovénia is megveri Bahreint.

Ld.: Mohamed Ahmed 6 ill. Rudolph Hackbarth 6

Spanyolország – Szlovénia 32-22 (20-13)

Az esti mérkőzésen az előzetes várakozások szerint a csoport két legerősebb válogatottja találkozott. Az első 15 perc ennek megfelelően szoros küzdelmet is hozott, azonban a játékrész második felében elsősorban Garciandia gólerős játékának és Perez de Vargas védéseinek köszönhetően elhúztak a spanyolok, és gyakorlatilag eldöntötték a mérkőzést a félidőig (20-13). A második félidőben sem tudtak közelebb kerülni Mackovsekék, és a különbség közel került a tíz gólhoz is, amellyel a szlovének nagyon nehéz helyzetbe lavírozták magukat. A legnagyobb különbség a végére alakult ki, a végeredmény 32-22 lett.

Mindez pedig azt jelenti, hogy az utolsó játéknapon a szlovéneknek kötelező a győzelem Bahrein ellen, de ebben az esetben a spanyolok egy 1-5 gólos brazilok elleni vereséggel is nyenék a csoportot, és ez esetben a a dél-amerikaiakat viszik magukkal Párizsba a szlovén válogatott helyett.

Ld.: Garciandia 6 ill. Bombac 5

Fotó: www.paris2024.org

Megosztás