Egy pillanatig sem volt kérdéses a győztes kiléte. 

A Veszprém számára nem sikerült jól a téli zárás a BL-ben, ám a szebb tavasz eleji folytatásban bőven lehetett reménykedni az ebben a szezonban összességében kifejezetten gyenge Porto ellen.  Azonban erre a minőségű és könnyedségű kiütésre előzetesen csak kevesen gondoltak előzetesen, hiába a csapatok kerete közötti nagy különbség.

A Veszprém nagyon jó szellemben kezdte a találkozót, Rodrigo Corrales remek védéseket mutatott be, ebből sikerült indulni, így hamar óriási előnyre tett szert a magyar csapat. 8:1-re is vezetett a Veszprém, és bár megpróbált legalább közelebb zárkózni a portugál csapat, ez nem sikerülhetett. A Veszprém színesen és jól támadott, Corrales pedig tovább folytatta a parádét. Az első félidő végén már látszott, hogy egy komolyabb edzőmeccs izgalmú találkozó lesz, de ehhez kellett Momir Ilic csapatának remek játéka is.

A második játékrészben valamivel jobban játszott a portugál gárda, ehhez persze sokat hozzátettek a kapuban Mitrevski védései, illetve az is, hogy támadásban több mozgást láthattunk náluk. Veszprémi oldalon Nedim Remili remek játékát kellett kiemelni, valamint azt, hogy Ilic sokat tudott rotálni, a tavaszi szezon elején mindenki megfelelő játékpercekhez jutott. Még az a Mike Jensen is, aki nemrég csatlakozott a csapathoz, de már most is remek védésekkel segített a gárdát.

Porto-Telekom Veszprém: 26-40 (11-21)

Ld: Fernandez (5) ill. Yahia (6)

Fotó: Telekom Veszprém

Megosztás